- 27 Februarie 2024
Papervee, startup-ul românesc care digitalizează munca de HR și a ajuns la 1.000 de utilizatori activi în România
”Papervee dizolvă haosul de zi cu zi cu care orice organizație fără un astfel de sistem se confruntă: mormane de acte printate pe care trebuie să le sortezi și care uneori se pierd, condica de prezență care se împarte fiecărui angajat și apoi se strânge în fiecare lună, zeci de CV-uri care se stochează în locuri diferite și care au nevoie de o analiză în detaliu”, ne povestesc fondatorii startup-ului ce s-a lansat oficial la finalul anului 2022, după ce Alexandru Măereanu, Claudiu Bozdoghină şi Istvan Domokos s-au asigurat că au deja o bază de clienți și au lucrat la capacitățile tehnice pe care le oferă platforma acestora.
Fără haos în procesele de HRMai ales că soluția Papervee vine din nevoia fondatorilor și din problemele cu care s-au confruntat deja ca antreprenori în alte proiecte.
”Misiunea cu care am pornit la drum a fost să oferim o platformă digitală care rezolvă problemele reale ale angajaților și specialiștilor de HR, probleme cu care și noi, ca antreprenori ne-am confruntat. Activăm în sfera antreprenoriatului încă din 2017 și am avut ocazia să simțim pe propria piele cât de anevoios este să gestionezi o echipă, în lipsa unei soluții pragmatice. Papervee este o soluție orientată exclusiv către utilizator și suntem deschiși să aducem noi funcționalități în platformă, să implementăm sugestii venite de la clienți și să sprijinim companiile care-și doresc să se digitalizeze”, declară ei, adăugând faptul că Papervee oferă simplitate acolo unde activitățile zilnice de HR devin puțin prea complexe și copleșitoare.
De exemplu, cu ajutorul Papervee un angajat poate vizualiza oricând câte ore de lucru a realizat, își poate planifica concediul, poate accesa documente și depune diferite cereri concediu și evenimente.
Totodată, de partea cealaltă a mesei, angajatorul sau managerul de HR are acces la toate aceste informații printr-o interfață intuitivă, plus de toate gestionează ușor diferitele cereri din partea angajaților, generează rapoarte în timp real și poate accesa modulul de recrutare.
”Papervee reduce semnificativ timpul dedicat activităților de HR”, spun fondatorii platformei.
Soluție adaptată pentru domenii diferite”Orele de muncă destinate pentru personalizarea de acte, printarea și trimiterea de documente, colectarea condicii de prezență, scrierea de cereri pot fi dedicate altor activități, pentru că în Papervee toate aceste procese sunt automatizate. Pentru clienții noștri, impactul a fost resimțit încă din prima luna de utilizare. Datorită faptului că toate informațiile sunt centralizate în Papervee, departamentul de HR ajunge la informațiile necesare într-un timp foarte scurt. Și orele dedicate generării rapoartelor de final de lună s-au redus semnificativ. În Papervee, managerii de HR au acces la rapoarte generate în timp real”, completează ei.
Soluțiile pe care românii de la Papervee le pun la dispoziție pot fi utilizate atât de organizațiile în creștere, cât și de echipele mari, soluția putând fi utilizată de echipe din diferite industrii, ea putând fi adaptată la fluxurile de HR ale companiilor în funcție de specificul acestora.
Fondatorii Papervee menționează faptul că platforma poate fi folosită pe bază de abonament, înainte de a lua o decizie, clienții având posibilitatea de a încerca gratuit funcționalitățile acesteia.
”Știind că lucrurile pot fi mai provocatoare pentru startup-uri, avem un plan de preț dedicat special pentru echipele de maxim 5 utilizatori - 12 lei / utilizator per lună. Pentru echipele mai mari de 5 angajați, avem un abonament „business”, cu un tarif de 24 lei / utilizator pe lună. Nu există costuri ascunse și oferim suport telefonic pentru toți clienții noștri”, declară fondatorii Papervee.
În acest moment, Papervee are circa 1.000 de utilizatori activi din România, iar fondatorii startup-ului au deschis platforma și către utilizatori la nivel internațional, printre țările vizate pentru extindere fiind, în principal, cele din vestul Europei. Unul dintre planurile fondatorilor startup-ului românesc pentru următorii doi ani este de a extinde serviciile și în Statele Unite.
”În ultimii ani, munca de la distanță sau în regim hibrid a devenit din ce în ce mai răspândită, la fel a crescut și nevoia managerilor de a avea un instrument eficient pentru gestionarea orelor efectuate în regim de telemuncă. De aceea noi am adaptat platforma pentru mai multe scenarii, iar utilizatorii se pot ponta și accesa informațiile de care au nevoie de oriunde s-ar afla, prin intermediul aplicației mobile. Totodată, munca pe proiecte este un trend în creștere, iar cu funcționalitatea Papervee Proiecte companiile pot măsura timpul angajatilor pe proiecte dedicate”, adaugă ei.
Digitalizarea, o realitate curentăRevenind la planurile de dezvoltare ale Papervee, fondatorii și-au propus ca până la finalul anului în curs să treacă de borna de 3.500 de utilizatori activi. Totodată, vor să completeze platforma cu noi funcționalități și să integreze inteligența artificială în procesele de recrutare pentru gestionarea facilă a volumului de CV-uri și sumarizarea interviurilor.
”Clienții noștri sunt interesați și de pontajul prin geo-localizare, funcționalitate pe care ne-am propus neapărat să o implementăm în prima parte a anului. Vom adăuga în Papervee și opțiunea de semnătură digitală, care va simplifica și mai mult managementul documentelor. Avem mai multe idei legate de amplificarea tehnică a platformei, iar etapa de internaționalizare ne motivează să fim și mai curajoși”, mai spun fondatorii Papervee.
Perspectivele de dezvoltare sunt foarte bune, este părerea acestora, făcând referire la faptul că piața digitalizării proceselor de HR trece printr-o etapă de creștere echilibrată.
”Companiile sunt tot mai motivate să adopte tehnologii, iar această tendință se suprapune și cu inițiativele Guvernului de a transforma digitalizarea într-o realitate curentă. Vedem o deschidere tot mai mare spre utilizarea de software cloud, securitate sporită, mobilitate, centralizarea informațiilor. În același timp, piața forței de muncă este mult mai atrasă de acele medii de lucru unde tehnologia este implementată pentru a-i ajuta. Angajații își doresc instrumente digitale adaptate nevoilor lor”, concluzionează fondatorii Papervee.