Pe Plus: Cum economisești inteligent și cum poți investi în criptomonede

În acest ultim episod din seria #PePlus, powered by Revolut și start-up.ro, vreau să vorbim despre investiții, economii și despre cum să-ți faci banii să lucreze pentru tine ca să ieși pe plus.

Încearcă acum noul abonament Revolut Plus


În episoadele anterioare am vorbit despre toate modurile în care abonamentul Revolut Plus te poate ajuta să nu-ți pierzi banii în cazul unor situații nefericite. 

Astfel, am aflat despre cum îți sunt protejate drepturile, cum beneficiezi de protecție a retururilor de până la 90 de zile, despre asigurarea bunurilor achiziționate online și despre cum nu mai e o tragedie dacă ratezi un eveniment la care cumpăraseși deja bilete. 

Revolut Plus, abonamentul de 14,99 de lei pe lună, face toate lucrurile astea pentru tine și protecția oferită acoperă sume destul de mari, în limita unor termene și condiții. Un singur incident neplăcut rezolvat cu ajutorul Revolut Plus și deja ai economisit bani și ai acoperit și abonamentul pe câțiva ani. 

Așadar, cu abonamentul Plus nu economisești doar timp și nervi, ci și bani, având în vedere cât de numeroase sunt situațiile când ceva poate merge prost cu un produs comandat online. Dar ai la dispoziție și alte modalități de a pune bani deoparte. 

De exemplu, Revolut îți pune la dispoziție serviciul Vaults. Acest seif virtual îți poate fi foarte util când vrei să strângi bani, pentru că vei face asta fără să-ți dai seama neapărat. 

În secțiunea Wealth a aplicației Revolut te duci la tabelul Vaults, apeși Create Vault, selectezi dacă să fie un seif individual sau unul de grup, la care pot contribui și alte persoane, dai un nume și apoi ai mai multe opțiuni. 

Dacă ai optat pentru un Vault individual, poți alege să transferi bani recurent (lunar, săptămânal sau zilnic), ori să îți adune ”mărunțișul (adică să rotunjească sumele cheltuite de tine și să pună restul la păstrare, eventual să îl și înmulțească), sau să adaugi bani o singură dată. 

Dacă optezi pentru un seif de grup, atunci vei alege cine vrei să mai contribuie la economii. Opțiunea e foarte bună în cazul în care familia strânge bani pentru o vacanță, sau dacă vrei un televizor nou pe care să îl cumperi împreună cu colegii de apartament, de exemplu. După ce ai ales persoanele alături de care vrei să economisești, vei alege dacă ele pot doar să adauge bani sau dacă pot și să retragă sume de acolo. Setezi dacă vrei să fie un Vault pentru mărunțiș sau unul în care transferi recurent sume și apoi poți vedea și cu cât au contribuit celelalte persoane. 

Așa economisești fără să îți dai seama. Dar la începutul acestui clip am spus că vom vorbi și despre investiții. Să vedem, deci, cum poți să îți faci banii să lucreze pentru tine cu ajutorul Revolut. 

Revolut te lasă să-ți transformi banii în criptomonede. Din secțiunea Wealth a aplicației Revolut trebuie să te duci la tabelul Crypto, să selectezi în ce criptomonedă ai vrea să investești și suma pe care vrei să aloci. Nu îți face griji, nu trebuie să cumperi cantități fixe - poți să iei o zecime dintr-un Ether sau 2,5 Litecoin. Reține doar că aceste asset-uri au o volatilitate crescută, valoarea criptomonedelor pot să crească sau să scadă cu rapiditate sau poate chiar să ajungă la zero, deci nu este neapărat o funcție de care să te folosești dacă nu cunoști piața și trendurile. 

Pentru criptomonede se aplică un comision standard de 2,5% din suma investită sau retrasă. 

Așadar, Revolut și abonamentul Revolut Plus pot fi parteneri tăi dacă vrei să investești sau să economisești. Și, după cum ai aflat deja dintr-un episod anterior, cu Revolut Plus îi poți învăța și pe cei mici obiceiuri financiare bune. 



Citeste si