Peste 1.000 de angajați din România primesc cărțile în format audio de Crăciun

Peste 1.000 de angajați din companiile din România au primit în această lună cărți în format audio drept cadou de Crăciun de la angajator, așa cum precizează dan Vidrașcu, CEO-ul Voxa. IT, editorial, financiar, e-commerce și transporturi rutiere sunt domeniile în care angajații au primit aceste beneficii.

Cărțile audio în limba română au intrat în pachetele de beneficii oferite de companii angajaților cu ocazia Crăciunului, în primul an de când în România au apărut platforme de audiobook-uri în limba română.

Iar această formă de lectură crește în popularitate, având în vedere că peste 140.000 de români au ascultat cel puțin un audiobook în limba română în ultimul an, arată datele Voxa, prima platformă de audiobookuri și ebook-uri în limba română, lansată în noiembrie 2021. 

”Angajatorii din România au adoptat rapid o practică internațională, aceea de a include în pachetele de beneficii ale angajaților cărțile în format audio sau au oferit posibilitatea angajaților de a achiziționa un astfel de serviciu de pe platformele de beneficii extrasalariale. Peste 1.000 de angajați din companiile din România au primit în această lună cărți în format audio drept cadou de Crăciun de la angajator.  IT, editorial, financiar, e-commerce și transporturi rutiere sunt domeniile în care angajații au primit aceste beneficii. Cărțile (audio sau în format fizic) oferite de companii angajaților beneficiază de anumite facilități fiscale, ceea ce a făcut și mai apreciat acest beneficiu”, a declarat Dan Vidrașcu, CEO al Voxa.

În prezent, angajatorii din România au două metode avantajoase fiscal pentru acordarea cărților (în format audiobook, e-book sau în format fizic) ca beneficiu pentru angajați. 

Din 2022, angajatorii pot acorda, conform codului Fiscal, beneficii angajaților cu o valoare neimpozabilă de până la 300 de lei cu anumite ocazii (Crăciun, Paște, 8 martie- pentru doamne și 1 iunie- pentru angajații cu copii), cu care se pot achiziționa inclusiv cărți sau abonamente la platforme de streaming de audiobook-uri.

De asemenea, cu un regim de impozitare de 10% pentru angajator, companiile pot acorda tichete culturale angajaților cu o valoare lunară de până la 190 de lei.

”Cititul crește nivelul de creativitate al angajaților, reduce stresul, îmbunătățește vocabularul și abilitățile de comunicare, acestea fiind doar o parte dintre beneficiile aduse de lectură. Un format de carte audio îți permite să câștigi timp pentru citit”, a mai declarat Dan Vidrașcu.

Angajații din companii care au oferit accesul la platforma Voxa ca beneficiu ascultă cărți când sunt în mașină, în drum spre serviciu sau către un client, dar și când sunt acasă și gătesc, de exemplu, sau când ies la plimbare cu câinele.

În luna decembrie, pe primele locuri în topul cărților puse în biblioteca virtuală Voxa pentru a fi ascultate de către utilizatori se află atât titluri din zona de dezvoltare personală, cât și de ficțiune: Povești din cafenea (de Toshikazu Kawaguchi), De ce nu mi-a spus nimeni asta până acum? Sfaturi practice pentru zile cu susul în jos (de dr. Julie Smith), Eliberarea copilului interior. Cum să identifici și să vindeci traumele copilăriei (de Charles L. Whitfield), Misteriosul caz Christie (de Nina de Gramont) și Zuleiha deschide ochii (de Guzel Iahina).

Voxa este primul serviciu românesc de streaming pentru audiobooks și e-books, cu conținut în limba română și engleză, lansat în noiembrie 2021.

În prezent, platforma Voxa cuprinde 45.000 de titluri (audiobook și e-book), iar în primul an de activitate aplicația a fost descărcată de peste 180.000 de persoane, dintre care 140.000 au devenit utilizatori recurenți. 

Voxa poate fi descărcată din Google Play și din AppStore de către orice utilizator de smartphone.



Citeste si