- 30 Martie 2022
Peste 10 mil.$ tranzacționați prin Vestinda în Private Beta. Startup-ul se lansează în Public Beta
Vestinda, marketplace-ul românesc dedicat investițiilor în crypto, lansează o nouă iterație a produsului său, de data aceasta trecând în Public Beta. Startup-ul, care conectează investitorii, traderii și brokerii, a înregistrat până acum, în Private Beta, tranzacții de peste 10 milioane de dolari de la peste 180 de traderi experimentați de pe 4 continente.
Vestinda facilitează accesul la strategii testate, instrumente de automatizare și de management al investițiilor în crypto, pentru ca oricine să își poată construi un portofoliu eficient și diversificat, indiferent de experiența anterioară. Combinând algoritmi avansați cu experiența trader-ilor profesioniști, Vestinda urmărește să devină principala platformă de acest tip pentru utilizatori din întreaga lume.
Astfel, soluția dezvoltată de startup-ul fintech reunește, într-un mediu online ușor de gestionat:
- Investitori la început de drum, care beneficiază de acces la o comunitate de profesioniști, la algoritmi de trading deja validați și la procese automatizate de management al portofoliului de investiții
- Traderi cu experiență, care pot crea noi strategii în baza a aproape 100 de indicatori, fără să aibă nevoie de cunoștințe tehnice (no code); ulterior, pot să monetizeze folosirea lor de către utilizatori
- Brokeri și Burse/Exchanges, care își cresc numărul de utilizatori activi și suma portofoliilor pe care le gestionează
“Vorbim despre o piață mondială de peste 300 de milioane de utilizatori în ecosistemul crypto, estimată să ajungă la 1 miliard de utilizatori până la final de 2022. Studiile arată că generația tânără este interesată de cum să își investească banii și sunt din ce în ce mai deschiși către noile tipuri de active. Vestinda își propune să le ofere o alternativă accesibilă prin care să atingă independența financiară, într-un mod unic, transparent, bazat pe algoritmi și pe expertiză. Nu e nevoie sa faci din investiții un job full-time ca să ajungi la nivelul financiar dorit”, spune Alin Breabăn, cofondator Vestinda.
În construirea tehnologiei pentru infrastructura de trading, echipa Vestinda a investit deja peste 15.000 de ore de development, ce poate fi folosită și de partenerii săi, atât în sistem Whitelabel, cât și prin integrare directă.
Odată cu lansarea versiunii Public Beta, investitorii la început de drum vor putea să:
- Acceseze zeci de strategii recomandate de experți și oportunități de investiții, într-un mod intuitiv și ușor de urmărit, economisind timp și resurse financiare,
- Filtreze strategiile disponibile în platformă, conform propriilor criterii
- Înceapă să investească instant in crypto, odată ce găsesc strategia potrivită pentru ei, urmând ca instrumentele de automatizare să continue activitatea
- Vadă rezultatele investițiilor și să facă modificări în orice moment dintr-un dashboard personalizat.
Platforma a fost lansată oficial în 2021, de către Alin Breabăn, Diana Drăjneanu și Dan Rusu. Echipa Vestinda are aproape 20 de ani de experiență în construirea de produse software în domenii precum fintech, securitate cibernetică, AI și ecommerce și peste 15 ani de experiență în piețe financiare.
În continuare, pe termen scurt, fondatorii își propun să scaleze numărul de utilizatori care folosesc platforma, prin marketing direct și parteneriate strategice cu platforme, bănci, brokeri și alte aplicații financiare. O alta zonă pe care compania se concentrează este să obțină prima runda de investiție și au deja discuții avansate cu investitori din România și din străinătate.
Direcția pe termen lung este de a scala tehnologia și a dezvolta platforma într-o soluție complet automatizată, ce reduce orice fricțiune din procesul de investiție atât pentru utilizatorul final, cât și pentru platformele care oferă servicii financiare.
Fondatorii oferă, în această etapă, gratuitate pentru 2 luni tuturor utilizatorilor Vestinda. Odată ce platforma trece în următoarea etapă, va exista un cost pentru utilizare ce va depinde de volumul de tranzacții și numărul de strategii de investiție active.