Premii de 150.000 de euro pentru proiecte pe tema energiei sustenabile

Dacă ai un proiect prin care dezvolți tehnologii pe zona energiei sustenabile, te poți înscrie în cadrul competiției PowerUp! By InnoEnergy.

Înscrierile au fost deschise în data de 19 iunie și se desfășoară până pe 11 septembrie 2017. Din competiție fac parte 23 de țări din Europa Centrală și de Est, dar și din zona Baltică sau Mediterană, iar proiectele câștigătoare pot ajunge să câștige câte 150.000 de euro.

”Tehnologiile câștigătoare, dar și alte idei care vor putea fi puse în aplicare, vor ajuta la  protejarea mediului înconjurător și, de asemenea, după promovarea lor, ar putea avea un impact global cu ajutorul InnoEnergy”, menționează Jakub Miler, organizatorul competiției și CEO InnoEnergy Poland Plus.

Câștigătorii vor beneficia de susținere financiară precum și acces la acceleratorul Highway by InnoEnergy, pentru a-și transforma ideile și proiectele în realitate. Acest proiect le oferă tinerilor antreprenori acces la programe de instruire în domeniul afacerilor, la programe de îndrumare pentru angajați, precum și la potențiale finanțări. Mai mult decât atât, permite accesul permanent la cei mai mari 150 parteneri care operează în sectorul energiei, facilitând astfel intrarea rapidă pe piața globală.

Marea finală va avea loc în toamna acestui an în Budapesta, iar cele 15 semi-finale regionale vor fi precedate de workshop-uri intense. Echipele vor avea oportunitatea de a lucra la cele mai mici detalii ale proiectelor și să le prezinte experților și investitorilor. 

Cum te poți înscrie în competiția PowerUp!?
  • Îți creezi o echipă solidă
  • Încarci un proiect care are ca temă energia sustenabilă
  • Îți stabilești un prototip
  • Completezi fiecare pas al formularului de pe site: powerup.innoenergy.com.

”Scopul nostru principal este să sprijinim inovația din sectorul energiei. Oferim suport pentru fiecare nivel de dezvoltare – începând cu ideea, până la livrarea produsului final către destinatari. Datorită parteneriatului nostru, construim conexiuni în întreaga Europă, unind absolvenți cu angajatori, inventatori, industrii, și cercetători cu companii”, mai spune Jakub Miler.

Printre temele câștigătoare ale ediției de anul trecut se numără folosirea energiei solare pentru reducerea costurilor de încălzire a clădirilor, a pompelor de căldură și un adaptor de căldură brevetat sau un proiect care să permită reducerea consumului de energie prin dispozitive de răcire.

InnoEnergy a fost înființată în 2010 și este sprijinită de Institutul European de Inovație și Tehnologie (EIT).



Citeste si