Raport: mai mulți bani pentru startup-urile europene în T3 2019

Un raport recent dat publicității de Dealroom arată faptul că 2019 se previzionează a fi cel mai bun an pentru startup-urile europene în ceea ce privește finanțările primite de acestea.

În ceea ce privește cel de-al treilea trimestru al anului în curs, startup-urile din Europa au reușit să strângă 8,7 miliarde de euro, suma fiind cu 44% peste cea adunată în perioada similară a anului trecut.

De ce pare să fie cel mai bun an de până acum în ceea ce privește finanțările primite de startup-urile europene? Pentru că, în primele trei luni ale lui 2019 acestea au strâns 7 miliarde de euro, iar în următoarele trei luni au reușit să mai atragă finanțări în valoare de 9,3 miliarde de euro, scrie sifted.eu.

Deja, până în acest moment, investițiile sunt aproape de valoarea de 28 de miliarde de euro, totalul anului 2018.

În ultimele trei luni, cele mai mari runde de finanțare au fost atrase de Babylon Health, fintech-ul suedez Klarna și de unicornul german din domeniul mobilității, FlixBus, fiecare dintre acestea încasând de la investitori cel puțin câte 450 de milioane de euro.

Interesant este faptul că în startup-urile și unicornii europeni au început să aibă tot mai multă încredere investitori din Asia și din State, aceștia aducând circa 40% dintre banii puși în mișcare în cel de-al treilea trimestru din 2019. Iar tendința este una ce se va păstra și în 2020, sunt de părere specialiștii.

În topul țărilor care au reușit să atragă cea mai mare parte a banilor investitorilor se află, în continuare, Marea Britanie, cu peste 180 de runde de investiții și cu 2,6 miliarde de euro în finanțări, însă încep să se ducă tot mai mulți bani spre startup-urile din restul continentului.

La final trebuie să menționăm faptul că, deși se pare că Europa va avea cel mai bun an de până acum din punct de vedere al investițiilor în startup-uri, bătrânul continent este tot în urma Americii de Nord sau a Asiei la acest capitol, acolo valoarea finanțărilor acordate startup-urilor fiind de 3 ori, respectiv de 2 ori, mai mare în trimestrul 3 din 2019.



Citeste si