RAU Accel, primul pre-accelerator universitar din România

RAU Accel, primul pre-accelerator universitar din țara noastră, își va începe activitatea în cadrul Universității Româno-Americane din luna martie a acestui an și aduce un program complex de dezvoltare a aptitudinilor antreprenoriale și punere în practică a acestora de către studenții acestei universități.

Programul aduce un plus curriculei tradiționale și o metodă de a pune în practică ce se învață la cursuri.

RAU Accel este conceput de Matei Dumitrescu, unul dintre cei mai cunoscuți experți în accelerare din România și fondator al mai multor programe de acest fel, alături de Peter Barta și Diana Ciobănete, implicați și în programul Commons Accel, și Lucian Botea, Prorector pentru parteneriate cu mediul socio-economic și digitalizare în cadrul Universității Româno-Americane.

Pre-acceleratorul vine cu o curricula completă și modernă, plină de aplicații practice și networking alături de mentori și investitori cunoscuți.

"Educația antreprenorială, deși predată în universități, rareori este pusă în practică, așa că aici am intervenit noi. Am creat un pre-accelerator pentru a le oferi studenților ocazia să guste din viața de antreprenor și să dezvolte un prim business sub atenta observație a experților. Căutăm idei inovative și sustenabile de la tineri pasionați de antreprenoriat și sperăm să găsim cât mai mulți!", afirmă Diana Ciobănete, directorul programului.

RAU Accel va avea o durată de 2 luni, iar pe parcursul programului studenții vor învăța cum să valideze o idee, să dezvolte un produs, să îl testeze în piață, vor învăța cum să aplice marketing-ul într-un business real, cum să creeze o firmă din punct de vedere legal, precum și despre partea financiară a unui startup.

La finalul programului studenții vor avea șansa să își prezinte proiectele în fața unor investitori de la care pot obține o investiție pentru business-ul lor.

Programul de pre-accelere dezvoltat alături de Universitatea Româno-Americană a avut o sesiune pilot în luna Iunie 2020, iar organizatorii au găsit în cadrul universității studenți cu idei interesante și aplicabile. De altfel, Octavia Maria Pasc, o studentă de anul 2 a reușit să câștige un loc în cohorta 2 a acceleratorului Commons Accel, iar acum are deja un business operațional, VeganBite.

 



Citeste si