Recomandări Voxa: cinci cărți celebre pe tema dezvoltării personale pe care să le ascultați

Start-up.ro și VOXA continuă colaborarea în cadrul rubricii ”Antreprenorii Citesc”, o misiune de a încuraja, stimula și de a inspira cititorii noștri să citească mai mult și mai bine. Alături de echipa Voxa, revenim cu 5 recomandări ale lunii martie, 5 cărți celebre pe tema dezvoltării personale pe care să le ascultați în platforma lor.

Primăvara este o perioada a schimbărilor, a mobilizărilor de forțe pentru un nou început înfloritor și viguros. Voxa îți recomandă o selecție din cele mai ascultate cărți de dezvoltare personală care să te ajute să inițiezi și să îmbrățisezi schimbările. Pașii cei mai importanți?

1. Înțelege nevoia de schimbare

2. Descoperă care este cea mai bună variantă pentru tine

3. Acționează, lucrând în paralel la un mindset nou, care să te ajute

Audiobook-urile de mai jos îți pot oferi idei și te pot ghida prin fiecare etapă. 

 

1. Gândește ca un călugăr 

Autorul le prezintă cititorilor cum să-și construiască, pas cu pas, puterea, mutând accentul de la imaginea de sine la respectul de sine. O carte care contribuie la eliberarea de hipnoza condiționării sociale și care îi ajută pe oameni să devină arhitecții propriei vieți. Cartea lui Jay shetty este un adevărat ghid către dobândirea unei vieți echilibrate. 

 

Narator: Mihai Călin
Durata: 12h 42m
Rating: 4,8 (381 ratings)

O poți asculta aici

 

 

 

 

 

 

2. Creierul și inteligența emoțională. Noi perspective 

 

În ultimii ani, cunoştinţele despre bazele neurologice ale inteligenţei emoţionale s-au înmulţit considerabil datorită noilor studii din neuroştiinţe. În această carte, Daniel Goleman reuneşte cele mai relevante informaţii despre dinamica neuronală care susţine formarea și dezvoltarea abilităţilor ce depind de inteligenţa emoţională.

Veţi descoperi: diferenţele dintre inteligenţa emoţională şi IQ; dinamica neuronală a creativităţii; starea ideală a creierului pentru a atinge performanţe optime; ce este creierul social; radarul etic al creierului; creierul 2.0 – creierul în era web-ului; metode de gestionare a stresului; tehnicile de perfecţionare a inteligenţei emoţionale; aplicaţiile acestor cercetări în coaching, management, resurse umane şi educaţie.

 

Narator: Șerban Chițu
Durata: 1h 51m
Rating: 4,5 (46 ratings)

O poți asculta aici

 

 

 

3. Mitul Normalității - Trauma, boala și vindecarea într-o cultură toxică

Noul volum semnat de autorul cărții "Când corpul spune nu. Costul stresului ascuns" este o investigație revoluționară a surselor bolilor, o critică încurajatoare a modului în care societatea poate favoriza dezvoltarea afecțiunilor cronice, dar și o cale către sănătate și vindecare.

Cartea tratează:

 

  • conexiunile dintre emoții și sistemul nervos și imunitar;
  • amprenta traumei și a stresului cronic în societate;
  • tensiunea dintre atașament și autenticitate exprimată prin deconectarea de sine;
  • modurile în care ideea de normalitate a culturii occidentale moderne subminează bunăstarea și dezvoltarea;
  • aspectele profunde ale compasiunii și calea spre reconectare.

 

Cu peste patru decenii de experiență clinică, Maté a ajuns să recunoască predominanta înțelegere a „normalității” ca fiind una falsă, deoarece neglijează cu totul rolul pe care atât traumele și stresul, precum și presiunile vieții moderne, le exercită asupra corpului și minții noastre în detrimentul stării de sanatate. În cea mai recentă carte a sa, Maté își dirijează atenția către a deconstrui cele mai comune mituri despre ceea ce ne îmbolnăvește. 

 

Narator: Mihai Nițu
Durata: 17h 46m
Rating: 4,8 (361 ratings)

O poți asculta aici

 

4. Gânduri către sine însuși

 

Descrisă ca o carte de căpătâi a civilizaţiei europene, cum o vede Andrei Pleșu, văzută ca prima aventură a unui personaj pe teritoriul eului, cum o vede Gabriel Liiceanu, dar și considerată o veritabilă comoară de înțelepciune, absolut exemplară și astăzi, cum ne spune Dan C. Mihăilescu, ”Gânduri către sine însuși” este o carte atemporală. Autentică, veritabilă și valabilă în orice epocă pe care o traversăm. 

 

Narator: Marcel Iureș
Durata: 5h 26m
Rating: 4,8 (228 ratings)

O poți asculta aici

 

 

 

 

 

5. Începe cu ce nu-ți place. 21 de soluții pentru a pune capăt amânărilor și a realiza mai mult într-un timp mai scurt

 

Vândută în mai mult de 450.000 de exemplare și tradusă în peste 23 de limbi, cartea oferă cele mai eficiente 21 de metode prin care să învingi tendința de a amâna și să începi să realizezi mai mult.

Este timpul să te mobilizezi și să faci mai multe dintre lucrurile importante! La urma urmei, oamenii de succes nu încearcă să facă totul dintr-odată. Ei se concentrează mai întâi asupra celor mai dificile sarcini și le duc la bun sfârșit. Această carte îți va schimba viața, ajutându-te să îți îndeplinești obiectivele în fiecare zi.

Narator: Mihai Baranga
Durata: 2h 40m
Rating: 4,5 (50 ratings)

O poți asculta aici

 

 

 

 


Voxa este o aplicație pentru audiobooks și ebooks unde sunt disponibile peste 70.000 de titluri în baza unui abonament unic.

  • Pe lângă cea mai mare colecție de audiobooks în limba română din lume, ai și un catalog impresionant de titluri în limba engleză.
  • Abonamentul îți oferă acces la întreg conținutul.
  • Cărțile pot fi descărcate și ascultate chiar și atunci când nu ai acces la internet. 


Citeste si