Rentakub: Românii au lucrat din căsuțele de vacanță în pademie

Rețeaua de case de vacanță Kub a înregistrat un grad de ocupare peste 80% în timpul săptămânii, chiar din primele luni de când s-au lansat, datorită valului de „Work from Home”, implicit flexibilității pe care acesta o oferă, făcând față pandemiei.

Astfel, oamenii având posibilitatea de a lucra de oriunde, majoritatea au ales sejururi pe timpul săptămânii în zone montane, pentru a petrece timp cât mai mult în aer liber și pentru a lucra în natură, într-un mediu relaxat. Pentru rețeaua de case de vacanță Rentakub a fost anul în care solicitările s-au îndreptat către sejururi în cursul săptămânii, ajungând chiar peste 80%.

Din vara acestui an, Rentakub a înregistrat solicitări multe, în anumite perioade depășind capacitatea pe care o aveau disponibilă, tocmai pentru că oamenii își doreau să iasă în natură, dar în același timp să fie cazați într-un loc mai izolat și sigur, iar casele de vacanță Kub le puteau asigura aceste cerințe, fiind un concept unde cazarea în casele de vacanță din rețea se realizează fără să existe interacțiune umană. Astfel, turiștii puteau rezerva Kub-ul exclusiv online și primeau un cod de acces de pe platformă, cu o zi înainte de cazare, iar cu acest cod accesau casa de vacanță pe care au rezervat-o. 

„M-am bucurat foarte mult să văd că oamenii ne-au descoperit și că au ales un concept neconvențional în piața de turism, dar mai ales că au găsit un loc unde să se relaxeze și să lucreze, în același timp. Numărul mare de solicitări pe care îl avem se datoarează atât contextului în care oamenii căutau zone cât mai sigure și liniștite, cât și dezvoltării noastre față de anul trecut. Ne așteptăm ca și anul viitor să se mențină această creștere. Chiar dacă a fost un an dificil pentru noi, cei din turism, am continuat dezvoltarea, și chiar am lansat la finalul lunii noiembrie platforma Rentakub.com dedicată exclusiv rezervării caselor de vacanță din România, care se închiriază în regim hotelier, pentru că am observat o creștere a interesului din partea turiștilor, cât și din partea celor care construiesc case de vacanță și mi-am propus să inovăm în continuare în turism”, a spus Costi Zărnescu – fondator Rentakub. 

Ca plan pentru dezvoltare în 2021, fondatorul Rentakub își propune să dezvolte platforma recent lansată – Rentakub.com, o platformă de booking exclusiv pentru case de vacanță care se închiriază integral, în regim hotelier. Platforma acționează ca un marketplace unde se regăsesc Kub-urile din rețeaua Rentakub pregătite de a primi turiști sau pur și simplu, case de vacanță care vor să se listeze într-o platformă destinată exclusiv caselor de vacanță, care se pot închiria integral. Investiția inițială în dezvoltarea platformei se ridică la aproximativ 10.000 euro, iar în acest moment casele de vacanță se pot lista în platformă pentru atragerea de noi turiști. 

“Avem planul ca în maximum doi ani platforma Rentakub.com să devină locul referință pentru cei care își doresc să închirieze o casă de vacanță/vilă/cabană.

În continuare, ne vom axa pe atragerea de parteneri în rețeaua Rentakub și vom promova cu prioritate case de vacanță Kub pentru că ele oferă posibilitatea standardizării și garanția unui confort armonizat, dar am decis să ne deschidem și către  case de vacanță deja existente pentru a accelera extinderea conceptului. Este prima și singura platformă dedicată 100% caselor de vacanță unde rezervarea se face online prin câteva clikuri, turistul fiind direcționat către partenerul Rentakub din zona dorită de acesta”, a spus Costi Zărnescu – fondator Rentakub.

Rentakub este o rețea de case de vacanță în forma unor Kub-uri de lemn, în care turistul se simte ca în propria casă de vacanță pe care o împarte cu prietenii sau cu familia, o modalitate de a fi în mijlocul naturii, fără să sacrifice partea de confort, un concept întâlnit frecvent în țările nordice. În acest moment sunt prezente case de vacanță ce fac parte din rețeaua Rentakub în Bacău, Băile Felix, Râșnov, Slănic Moldova, Bran, Cluj și Constanța.



Citeste si