REVIEW Far Cry 6 - Vaas: Insanity - care este definiția nebuniei?

Primul DLC pentru Far Cry 6 te întoarce în timp în urmă cu nouă ani și te pune în mintea lui Vaas Montenegro, antagonistul din Far Cry 3. Vaas este cel mai memorabil personaj din universul Far Cry și este văzut de gameri ca fiind printre cei mai interesanți antagoniști din industria de gaming.

DLC-ul Vaas: Insanity te pune pentru prima oară în istoria Far Cry în pielea antagonistului și vei juca cu Vaas. Acesta este prins în propria minte, iar scopul este să supraviețuiești tuturor primejdiilor care se află pe o insulă fictivă, bântuită de problemele din trecut ale lui Vaas.

Pentru a scăpa din mintea lui Vaas trebuie să obții trei bucăți dintr-o sabie, iar pentru a le procura trebuie să îndeplinești cele trei misiuni principale ale jocului. Totuși, lucrurile nu sunt chiar atât de simple și pornești jocul slăbit și nici nu ai acces la multe arme, iar atunci când mori pierzi toți banii pe care i-ai strâns, dar și armele.

Suntem în mintea unui personaj, însă banii sunt la fel de importanți ca în realitate. Fiecare kill, fiecare cufăr îți aduce bani și muniție, iar cu banii obținuți îți îmbunătățești armele și să acumulezi abilități precum posibilitatea de a ține mai multe seringi pentru vindecare, să ai mai multă viață sau să ai abilitatea de a păstra mai mult cash după moarte.

Când începi aventura în mintea lui Vaas o  faci la Mind Level 1, iar asta determină cât de puternici sunt inamicii pe care-i întâlnești. Odată ce ai completat un nivel le deblochezi pe celelalte. Astfel, fiecare nivel devine din ce în ce mai dificil, dar și recompensele sunt pe măsură. Găsești abilități pe care le poți folosiți în acest DLC, însă poți debloca un set de armură pe care-l poți folosi în joc cu Dani.

Spre deosebire de alte jocuri cu un mecanică de tip loop, acest DLC este mai iertător și dacă te salvezi la safe house îți păstrezi obiectele, puterile și armele. Dacă ai murit le pierzi, de asemenea, dacă ai ieșit din joc într-un loc random pe hartă le pierzi.

Locul acțiunii este o insulă exotică cât se poate de ciudată, cu pârâuri de sânge, fantome, rechini zburători și locuri din Far Cry 3. Insula este ticsită de cufere cu arme, însă pentru a le debloca trebuie să te lupți cu valuri de inamici. Lucrurile par mai greu decât crezi deoarece nu ai protecție, doar un pistol, iar inamicii lovesc tare. Deci trebuie să joci tactic, să te ferești, să te ascunzi să-i iei prin surprindere.

La primul altar pentru deblocarea arcului am murit, apoi am luat lucrurile mai în serios și nu am mai murit până la finalul DLC-ului. După ce deblochezi aceste arme este important să te duci la armurărie și să le îmbunătățești cheltuind bani. Vei debloca astfel și posibilitatea utilizării de moduri pentru arme. Chestia este că acestea pică la întâmplare și trebuie să cheltuiești bani pentru a găsi combinația care-ți place.

Dat fiind faptul că pierzi armele, puterile, banii sau progresul în poveste când mori și de faptul că jocul este ceva mai dificil există o tensiune în aer când te joci care cred că este benefică seriei. Pe măsură ce mai deblochezi din arme și îți crești abilitățile jocul devine mai ușor, însă apoi treci la următorul mind level și lucrurile se balansează din nou.

Ce afli în acest joc? Păi ai ocazia să afli mai multe fapte din trecutul lui Vaas și al surorei sale Citra Talugmai. Însă parcă nu suficient? Sau poate eu mi-aș fi dorit mai mult. DLC-ul, la fel ca jocul principal, poate fi jucat în co-op alături de un prieten. Ambii jucători trebuie să dețină Far Cry 6, însă doar unul trebuie să aibă DLC-ul. Ambii deblochează recompense pentru conturile lor și ambii joacă cu Vaas.

Vaas: Insanity face parte din season pass-ul Far Cry 6 care-ți permite să explorezi mințile celor mai interesanți antagoniști ai seriei. Astfel, prin ianuarie ar urma DLC-ul lui Pagan Min din Far Cry 4 și prin martie cel al lui Joseph Seed din Far Cry 5.

Season Pass-ul costă 40 de euro și mi se pare un preț cam mare. Bine, nu știu cum vor fi celelalte două DLC-uri. Vaas: Insanity este ca un joculeț roguelite cu un protagonist cunoscut ce poate fi terminat destul de repede. Cred ca în două ore e gata dacă ești eficient. Sunt locuri pe care le poți rata sau arme pe care nu vrei să le deblochezi. Sigur, poți să mai storci conținut din DLC rejucându-l la diferite mind levels pentru o provocare mai mare, însă dacă ești ca mine probabil nu o s-o faci.

Vaas: Insanity este ok, dar mă așteptam la mai mult.



Citeste si