Pentru 2024 Samsung a pregătit gamele de televizoare QLED, OLED și produsele Lifestyle precum televizorul The Frame sau boxa Music Frame.

Samsung S95D - OLED

Azi va prezentăm televizorul OLED S95D cu rezoluție 4k și tehnologie glare free. Televizoarele OLED Samsung din 2024 sunt cu 20% mai luminoase decât cele anterioare și oferă un contrast mare și negru profund, iar precizia culorilor este îmbunătățită de AI și este validată Pantone. Defapt, treaba asta cu AI-ul este peste tot la Samsung și pe la orice producător de televizoare.

Modelul de față are un chipset cu 20 de rețele neurale care se ocupă de toată procesarea imaginii pentru a livra cel mai bun conținut. Tot aceste rețele se ocupă și de upscaling de la o rezoluție mai mică la 4K, deci ar trebui să fie util pentru vizionat conținut ce este publicat pe canalele de televiziune, de exemplu.

Pentru modelele de anul acesta Samsung aduce și tehnologia OLED Glare Free pentru a reduce reflexiile, fără a știrbi din fidelitatea culorilor și din claritate. Clar este că sunt reduse reflexiile și cum un TV OLED nu este foarte luminos tehnologia asta chiar va ajuta la vizionarea filmelor mai întunecate în timpul zilei.

Știm cu toții că OLED-ul este bun și pentru gaming datorită timpului rapid de răspuns, iar acest TV are o rată de refresh de 144 Hz deci va fi bun pentru consolele care duc jocurile la 120 FPS, dar și dacă-l conectezi la un PC. De asemenea, Samsung lăuda și faptul că acest procesor optimizează automat imaginea în funcție de joc. Rămâne de testat cum va ajuta asta concret.

Pe partea de sunet vorbim de compatibilitate Dolby Atmos și experiența de sunet va fi îmbunătățită dacă pui și un soundbar lângă. Are și ceva numit Active Voice Amplifier Pro care îmbunătățește vocea pentru ca tu să auzi dialogul mai bine.

Televizorul arată bine, e subțire, e frumușel, are acel stand clasic și one conect box pentru toate nevoile de conectivitate.

Altfel, televizoarele Samsung, toate prezentate azi, rulează Tizen și au cipuri de securitate Samsung Knox, telecomenzi cu încărcare de la soare. Modelul din imagine are o diagonală de 77 de inci, dar este disponibil și la 65 și 55 de inci.

Samsung NEO QLED QN900D - TV 8K

Aici avem vârful de gamă neo qled 8k qn900d cu rezoluție 8k și un procesor AI cu 512 rețele neurale pentru upscaling și optimizarea conținutului. De data aceasta procesorul NQ8 AI Gen3 este disponibil pe acest model și procesează imaginea, se ocupă de upscaling până la rezoluție 8K și ajută la redarea obiectelor în mișcare rapidă. Se numește AI Motion Enhancer Pro și ar trebui să ajute televizorul să redea mai bine imagini cu o minge de fotbal sau de tenis și să o vezi mai clar, chiar și la viteze mari.

Bineînțeles, imaginile demo pe care le-am văzut pe acest TV arătau excelent și rezoluția 8K ajută foarte mult la claritatea detaliilor. De asemenea, dacă modelul anterior ți s-a părut că are margini negre mici ale display-ului, aici aproape că au dispărut, cel puțin în partea de sus și pe lateral. În partea de jos, marginea este ceva mai mare, dar oricum nu o să te uiți în direcția aia.

E un televizor frumos, dar și scump. Modelul din imagine are o diagonală de 75 de inci și costă 30.000 de lei și ar trebui să mai fie disponibil la 65 de inci și 85 de inci. Cumva televizoarele 8K rămân și anul acesta unele de nișă deoarece nu găsești peste tot conținut nativ 8K, nici jocuri la rezoluție nativă 8K nu găsești, însă upscalingul funcționează bine și în filme și în jocuri.

Apropo de gaming, are suport pentru rezoluție 4K la 240 Hz. AI nevoie de un super PC pentru asta, dar măcar există opțiunea. Ai freesync și optimizarea automată a jocurilor.

Samsung NEO QLED QN90D - mainstream 4K

Nu în ultimul rând și probabil cel mai interesant pentru majoritatea dintre voi este qn90d neo qled cu rezoluție 4k, procesor AI și rata de refresh de 144 hz.

Acest TV are același procesor ca și modelul OLED pentru upscaling și procesare, tot refresh la 144 Hz și compatibilitate cu Dolby Atmos și Active Voice Amplifier Pro. Și acesta este validat Pantone, are optimizări pentru jocuri video și așa mai departe. Modelul din imagine este unul cu o diagonală de 65 de inci și costă 12.300 de lei. Este disponibil în mai multe diagonale de la 43 de inci până la 85 de inci. E posibil ca acest televizor, dintre cele trei, să fie așa calea de mijloc pentru cei care nu vor rezoluție 8K, pentru cei care nu vor să scoată bani în plus pentru OLED, echivalentul de 65 de inci costând 15.000 de lei.

Music Frame

Ultimul produs este music frame o boxă tablou foarte interesantă ce poate fi pusă pe masă ca aici, pe perete și poate fi folosită individual sau împreună cu tv-ul.

Music Frame este o boxă care seamănă cu un tablou și poate fi personalizată pentru a se integra în mai multe medii. Sonos și IKEA au un asemenea produs, iar Music Frame este similar. Este destul de greu la 4,3 kilograme și trebuie să fii atent când îl prinzi de perete. Imaginea din mijloc este printată și poate fi schimbată ușor scoțând plasticul și o poți înlocui cu ce vrei tu. Asta este cool și înseamnă că o poți schimba simplu și rapid. După o scurtă audiție aici pot spune că boxa sună bine, dar totuși cred că va fi mai utilă pentru o utilizare individuală pentru muzică în altă cameră.

Acestea sunt cele mai importante televizoare Samsung ce urmează să ajungă în magazinele din România. Citește articolul dacă vrei să-ți cumperi un televizor sau dacă ești curios să vezi cum evoluează tehnologia pe acest segment.