REVIEW Google Pixel Buds Pro 2 - căști wireless mici și foarte confortabile

Google Pixel Buds Pro 2 sunt cele mai noi căști wireless in-ear pe segmentul high-end, iar Google nu dezamăgește cu acest model

Am testat telefonul, ceasul și acum a venit și momentul căștilor Google Pixel Buds Pro 2 și o să vă povestesc despre experiența de utilizare. 

În primul rând, trebuie să știi că aceste căști au un design premium și sunt mici, minimale și abia le simți în urechi. Google le-a făcut cu 27% mai mici și cu 24% mai ușoare decât generația anterioară. O cască are doar 4,7 grame. Le-am purtat mai multe ore și nu m-au deranjat. Am alergat cu ele și nu s-au mișcat și pe lângă faptul că se prind bine cu aceste dopuri de cauciuc au și aceste mici aripi care asigură un plus de stabilitate. De asemenea, căștile nu ies mult din urechi, ceea ce este foarte mișto. Acestea sunt disponibile pe negru sau pe gri/alb deși Google le numește porțelan sau gri verzui. Ce vedeți în imagine sunt cele porțelan și mie îmi plac foarte mult: au acel look și design jucăuș al Google. Căștile au certificare IP54, deci sunt rezistente la stropire și praf, iar carcasa are certificare IPX4, ceea ce înseamnă că este rezistentă la stropire. 

Carcasa e foarte plăcută la atingere, are o textură mată și o greutate plăcută în mână. Au un difuzor pentru localizarea acestora. 

Controlul se face cu atingeri pe fiecare cască și e intuitiv, dar pentru că suprafața este mică s-ar putea să-ți ia puțin timp până te obișnuiești. Mie îmi place foarte mult că pot controla volumul direct de pe cască cu un swipe în sus și în jos, ceea ce nu găsești la toate perechile. O apăsare lungă pe casca dreaptă trece din modul ANC la cel de transparență și o apăsare lungă pe casca stângă activează asistentul digital, pe care-l poți întreba orice: cum e vremea, ce programări ai în calendar și așa mai departe. 

La nivel tehnic, acestea au drivere de 11mm, la fel ca Buds Pro, dar cei de la Google au spus că au o arhitectură acustică îmbunătățită ce asigură un sunet mai bun. Tot aici contribuie și noi algoritmi și noul cip Tensor A1 care este încorporat în căști. Fiecare cască are trei microfoane dedicate pentru a ajuta la reducerea zgomotului de fundal și pentru preluarea vocii. Google spune că anulează mai bine zgomotul decât perechea anterioară. Ce pot să zic eu că fac o treabă bună în autobuz, metrou sau pe stradă, la același nivel cu cel al competitorilor. 

Totuși au un mod de transparență foarte bun și le vei putea folosi și la birou astfel încât să auzi colegii din jur. Este un sunet natural și nu dă impresia că vine din niște căști. Dar dacă nu vrei poți să activezi ANC-ul și cu muzica la 70% nu vei mai auzi nimic în jur. 

Calitatea sunetului este una bună: este clar, echilibrat și cu destul bass. Însă cum aprecierea sunetului este destul de subiectivă, Google a inclus în aplicație un egalizator și ai câteva presetări cu mai mult bass, mai mult accent pe voce etc. Căștile au volum, dar fără ca sunetul să fie distorsionat la maximum. Pentru că mulți ignorăm sănătatea auzului nostru, în aplicație poți vedea nivelul de db și cât timp ai fost expus la un volum ridicat ca să eviți să-ți strici auzul. 

Le-am folosit pentru a asculta diferite genuri muzicale, m-am uitat și la seriale sau clipuri pe YouTube, iar experiența de audiție a fost una de calitate. Totuși, din păcate căștile nu au suport pentru codecuri mai de calitate precum LDAC sau AptX, însă pentru utilizatorul general codecurile AAC si SBC vor fi suficiente, mai ales dacă nu asculți muzică high res de pe servicii precum Tidal. 

Căștile au mai multe microfoane pentru apeluri și anularea zgomotului, iar apelurile au fost clare și fără întreruperi. 

Ce au Pixel Buds 2 în plus față de alte căști este că au o integrare mai bună cu asistentul Google care-ți poate citi mesajele, îl poți întreba orice și-l activezi ținând apăsat pe casca stângă. Îți poate da direcții, poți avea conversații cu Gemini Live și așa mai departe. E o funcție utilă, însă va trebui să vorbești în engleză și să te obișnuiști să întrebi, nu să cauți pe telefon. 

Așa cum v-ați aștepta de la căștile din această gamă de preț, Pixel Buds Pro 2 au senzori de detectare a urechii, ceea ce înseamnă că muzica se va întrerupe când scoateți căștile din urechi și va relua redarea când le puneți înapoi. Există asociere Bluetooth multipoint și comutare automată între dispozitivele Android din contul Google. Carcasa are încărcare wireless sau pe fir cu USB-C, iar durata de viață a bateriei pentru aceste căști este destul de bună - cu până la 12 ore cu anularea zgomotului oprită la niveluri de volum moderat și până la 8 ore cu anularea zgomotului pornită. Și aduce 36 de ore suplimentare de audiție cu carcasa fără ANC și 22 de ore cu ANC. 

Am ajuns la final și pot spune că Google Pixel Buds Pro 2 sunt o pereche de căști wireless bună, cu un design premium și minimalist. Ele se remarcă tocmai prin acest design și prin faptul că sunt foarte ușoare și confortabile. La calitatea apelurilor mi se pare că stă foarte bine, iar sunetul reprodus e de calitate, chiar dacă duce lipsa acelor codecuri. Acestea au un preț în linie cu celelalte căști high end de la Samsung sau Sony și sunt disponibile la 1250 de lei. Decizia finală cred că se va reduce la design, confort și afinitate pentru brand. 



Citeste si