REVIEW HyperX Pulsefire Haste 2 - mouse perfect pentru gaming și multitasking

HyperX Pulsefire Haste 2 este un mouse care m-a impresionat plăcut prin viteza lui, cât de confortabil este de utilizat și prin multitudinea de moduri în care poate fi conectat la PC.

De ceva vreme jonglez între mai multe PC-uri. Am un MacBook Pro, un laptop de gaming MSI și un desktop pe care le folosesc la același birou. De aceea am fost foarte bucuros când am văzut că Pulsefire Haste 2 se poate conecta la PC prin bluetooth, dongle USB și prin cablu. Nu este primul mouse care face asta, însă mă bucur când producătorii ne oferă opțiuni. Astfel, pe același birou am cablul pentru desktop, laptop-ul de gaming cu dongle și conectarea la Mac o fac prin trecerea pe modul bluetooth.

Înainte de toate, hai să intrăm în detalii legat de design. Look-ul acestui mouse este unul clasic și este disponibil pe alb și pe negru. Avem logo-ul pe spate și denumirea companiei pe lateral. Este un mouse de gaming, deci avem și iluminare RGB, dar aici este făcută cu gust, după părerea mea și doar pe rotița de scroll. Avem un buton deasupra acesteia pentru schimbarea vitezei și două butoane pe lateral. Pe spate vedem senzorul, un buton pentru trecerea de la un tip de conexiune la altul și un loc pentru depozitarea adaptorului USB. De asemenea, vedem patru piciorușe PTF mari, care asigură o alunecare bună pe orice suprafață. În față este portul USB-C.

Mouse-ul este foarte ușor și cântărește doar 61 de grame, ceea ce-l face potrivit pentru sesiuni lungi de gaming sau pentru ore îndelungate la birou. Este important deoarece pentru munca de birou foloseam Logitech MX Master 3S, care e și el un mouse grozav, dar destul de greu la 141 de grame, iar diferența se observă ușor după câteva ore de utilizare continuă.

Bateria din interior este una mare și ar trebui să asigure o funcționare continuă de până la 100 de ore. Cum spuneam, acesta poate funcționa și cu fir, deci nu trebui să-ți faci griji în privința bateriei. Firul este unul moale, de calitate și plăcut la atingere. De asemenea, în cutie este inclus și grip tape pentru o prindere mai bună.

HyperX Pulsefire Haste 2 se aseamănă foarte mult cu Razer Viper V2 Pro și ca formă, dar și ca funcționalitate. Viper V2 Pro este nițel mai ușor la 58 de grame, însă switch-urile acestuia au o garanție pentru până la 90 de milioane de acționări, în timp ce Haste 2 până la 100 de milioane de acționări. V2 Pro are o baterie de până la 80 de ore, în timp ce Haste 2 până la 100 de ore.

Eu am fost foarte mulțumit de Viper V2 Pro până când conexiunea wireless cu adaptor a încetat să mai meargă. Nu știu ce s-a întâmplat, dar nu mai merge pe niciun dispozitiv astfel.

Revenind la HyperX Pulsefire Haste 2, acesta are un senzor HyperX 26K, oferind precizie în mișcare și sensitivitate optima pentru mișcări simple și rapide, de până la 26.000 DPI și o viteză de tracking de 650 IPS. În realitate înseamnă o funcționare lină și precisă, indiferent că faci browsing sau aduni kill-uri în Call of Duty.

Eu l-am folosit pentru gaming și pentru office work pe toate cele trei dispozitive menționate la început și sunt foarte mulțumit de experiență. Mouse-ul este ușor, confortabil de utilizat, click-urile au un sunet satisfăcător, iar autonomia este foarte bună.

Prin intermediul software-ului HyperX NGENUITY utilizatorii pot crea macro-uri pentru butoanele programabile, pot personaliza setările DPI și pot opri sau personaliza iluminarea RGB.

Poate că mulți dintre voi vă gândiți că un mouse nu e așa de important, dar vă provoc să folosiți un mouse de 30-40 de lei apoi să treceți la unul ca acesta și veți observa că este mult mai confortabil, precis, plăcut de utilizat și cu o viață de utilizare prelungită. Până la urmă un mouse este principalul dispozitiv cu care interacționăm cu desktop PC-ul.

Dacă ești fanul moușilor cu fir și vrei unul și mai ușor, atunci trebuie să știi că Haste 2 este disponibil și în variantă wired. Haste 2 cu fir are un preț recomandat de 339 de lei, în timp ce Haste 2 wireless are un preț de 539 de lei. 



Citeste si