REVIEW Razer Iskur - scaunul care are grijă de spatele tău

Aceasta este o premieră pentru start-up.ro, fiind primul review la un scaun, dar nu la orice scaun, ci la unul de gaming. Nu te ajută să fii mai bun la Dota, CS sau LoL, dar măcar nu-ți vei rupe spatele, încercând să urci în clasament.

Scaunul Razer Iskur acesta are suport lombar pentru spatele tău și astfel nu mai riști să-ți strici coloana când stai cu orele la joc sau la muncă. Doar pentru că e un scaun Razer nu înseamnă că poate fi folosit doar de gameri.

Asamblare Razer Iskur

Totul este bine aranjat în cutie și asamblarea lui Razer Iskur se face relativ repede. Da, nu este un nume foarte melodios și în română ar putea suna chiar porcos, dăcă-mi permiteți. Dar, fun fact, Iskur este, în mitologia Sumeriană, zeul ploilor și-al furtunilor de primăvară. Ce să zic, bine că e vară.

Revenind, asamblarea am dus-o la capăt în 30 de minute, dar eu sunt mai amețit și mă tot duceam după piese. Cred că ai putea să o rezolvi mai repede. Ai șezutul cu mânerele atașate deja, apoi trebuie să pui spatarul, să aranjezi sistemul pentru suport lombar, roțile și ești cam gata.

Cutia în care a venit nu a avut degeaba 50 de kile. Scaunul este unul solid și bine construit. Structura este ranforsată cu oțel, la fel și brațele și baza și poate ține până la 136 de kilograme. Razer spune că este potrivit pentru persoane cu înălțimea între 170 și 190 de centimetri. Eu am în jur de 80 de kilograme și 1,81 și mă simt foarte confortabil pe el.

Pentru șezut și celelalte zone este folosită spumă de înaltă densitate și acoperită cu piele sintetică. În pachet este inclusă și o pernuță din spumă de memorie pentru confort și susținerea capului.

Scaunul este negru și are accente de culoare verde la cusătură și logo-ul în partea de sus. Pe spate scrie razer, iar în partea de jos poți vedea inscripția for gamers. by gamers. Pe șezut și pe suportul lombar vedem un model care mi-e imi aduce aminte de o piele de șarpe.

Este un scaun frumos în opinia mea, însă pentru un look mai serios sau mai office, recomand versiunea stealth, adică fără toate acele accente de culoare verde. Spătarul este ferm și parcă te îmbrățișează când stai pe scaun și se poate înclina la 139 de grade pentru momentele când urmărești un film sau când vrei să te relaxezi.

Centru de greutate al scaunului este jos și cred că și persoanele mai grele se vor putea lăsa pe spate fără să le fie frică că o să cadă. Cotierele sunt 4D și sunt învelite tot cu spumă de înaltă densitate. Acestea pot fi mișcate pe verticală, înainte și în spate, interior-exterior și chiar înclinate pentru anumite posturi de gaming. Roțile sunt mari de 6 centimetri și alunecă bine pe parchet.

În materie de manete avem: una pentru lăsarea spătarului pe spate, una pentru reglarea înălțimi, alta pentru reglarea pe orizontală a șezutului și ultima manetă este pentru reglarea suportului lombar.

Ce să mai este un scaun premium pentru care sunt folosite materiale de calitate, însă ce nu mi-a plăcut a fost faptul că mai scărțâie, mai bocăne. De exemplu, cotierele sunt destul de zgomotoase. Dar pot fi înțelegător deoarece sunt mecanisme din metal. Și acum să trecem la suportul lombar, experiența de utilizare și comfort.

Ergonomie - Razer Iskur

Probabil că mulți dintre voi, ca și mine, vă petreceți majoritatea zilei stând pe un scaun în fața unui computer. De aici apar tot felul de probleme de sănătate, iar una dintre acestea apare la coloană din cauza posturii incorecte atunci când stăm pe scaun. Asta se întâmplă din cauza noastră deoarece nu stăm corect, dar și din cauza scaunelor pe care stăm deoarece unele, pur și simplu, nu au o formă ergonomică care să susțină coloana.

Suntem cu toții familiari cu posturile greșite, însă Razer Iskur nu prea îți permite să stai ciudat deoarece are acel suport lombar pe care-l poți ridica pentru a-ți susține spatele mic. Astfel, poziția naturală a coloanei este puțin ca un S nu arcuită. Alți producători includ o pernuță pe care o poți așeza la spate, dar acest sistem este inferior unuia integrat în scaun, cum e cazul aici. La Iskur poți regla cât de mult să iasă acest suport, astfel încât să te susțină în diferite poziții.

În cazul meu, de multe ori simțeam nevoia să mă las pe scaun și astfel să-mi pun spatele mic în tensiune. Nici nu realizam când făceam asta, dar mai spre seară simțeam dureri. După ce am folosit acest scaun nu mai simțean nevoia să fac asta, pur și simplu, poziția dreaptă, sprijinit pe spătar este mai confortabilă. Și drept urmare, corectă deoarece nici nu mai am dureri de spate. Am stat pe Razer Iskur în ultimele două săptămâni aproape zilnic, cel puțin, opt ore pe zi și niciodată nu m-am simțit inconfortabil sau să am dureri la spate.

Singura chestie cu care a trebuit să mă obișnuiesc este faptul că șezutul este încadrat de aceste margini înalte, iar asta poate fi o problemă pentru persoanele cu picioarele mai groase. După două zile de utilizare m-am obișnuit, însă inițial mă deranja acest design. Șezutul este ferm, dar suficient de comod și nu am simțit nevoia să adaug o pernă.

Preț Razer Iskur

Razer Iskur este un scaun premium care are o construcție solidă, este confortabil și cu un suport lombar excelent. Este similar cu scaunele Secretlab, însă Iskur vine cu acest suport lombar pe care nu prea îl găsești în altă parte și eu consider că merită diferența de preț.

Razer Iskur se vinde pe site-ul Razer cu 500 de euro, iar un scaun Secretlab Titan costă 370-400 de euro. L-am găsit și la noi pe eMAG, dar prețul e mult mai mare, de 3300 de lei. Dacă-l găsești la prețul recomandat eu zic că merită investiția deoarece îl vei folosi din plin, mai ales dacă ești ca mine, și lucrezi de acasă, apoi distracția și relaxarea înseamnă alte ore petrecute în fața PC-ului.



Citeste si