Revolut își retrage cererea pentru licență bancară în Luxemburg

Fintech-ul britanic Revolut, activ și în țara noastră, și-a retras cererea pentru acordarea licenței bancare și în Luxemburg.

Potrivit informațiilor The Telegraph, se pare decizia șefilor Revolut de a retrage cererea pentru licența bancară în Luxemburg vine după ce parlamentarii țării și-au exprimat îngrijorarea cu privire la conformarea fintech-ului la regulamentele naționale și internaționale.

Revolut a aplicat și a primit două licențe bancare în Lituania, putând să opereze la nivelul Uniunii Europene și să emită IBAN-uri. De altfel, IBAN-ul pe România este unul dintre cele mai așteptate servicii ale unicornului fitnech.

Ca rezultat al obținerii licenței bancare în Europa, Revolut va începe să accepte depozite și să ofere împrumuturi, atât pentru persoane fizice cât și juridice.

Revolut a atins pragul de 7 milioane de clienți care folosesc cardurile și aplicația pentru funcționalități utile zi de zi: notificări instantanee de plăți, serviciu de bugetare, opțiuni de economisire, setări puternice de securitate și transferuri gratuite și instantanee de bani în întreaga lume.

Revolut a fost înființat în iulie 2015. Utilizatorii Revolut își pot deschide un cont curent în câteva secunde, direct din aplicație, pot cheltui, primi & trimite bani oriunde în lume la cursul de schimb interbancar, pot avea expunere imediată la criptomonede, și se bucură de un nivel ridicat de siguranță online și offline datorită tehnologiei de ultimă generație care stă la baza produsului.

Compania cu sediul în Londra are 7 milioane de utilizatori în Europa și a obținut finanțări în valoare totală de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuți precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global. Peste 10.000 de utilizatori își deschid noi conturi Revolut în fiecare zi.

Recent, compania a lansat în România serviciul de tranzacționare de acțiuni. Acesta le permite utilizatorilor să investească în 300 de companii din Statele Unite ale Americii listate pe Bursa din New York (New York Stock Exchange) și NASDAQ.



Citeste si