Richard Branson și Virgin Galactic deschid era turismului spațial

Miliardarul britanic Richard Branson a reușit cu succes să ajungă la limita spațiului cosmic, îndeplinindu-și visul pe care-l avea din copilărie și, totodată, deschizând era turismului spațial.

După 17 ani de lucru și peste un miliard de dolari investit în compania sa, Virgin Galactic, Sir Richard Branson a ajuns în spațiu.

”Am visat la acest moment încă din copilărie și pot spune cu sinceritate că nu există nimic ce te-ar putea pregăti pentru momentul în care vezi Pâmântul din spațiu”, a declarat Branson după ce a aterizat.

Naveta creată de Virgin Galactic, VSS Unity, a fost lansată de deasupra deșertului New Mexico de avionul care a purtat-o până la altitudinea de 15.000 de metri. Odată ajunsă acolo, s-a desprins și a continuat drumul până la o altitudine de 86,1 kilometri deasupra Pământului (limita spațiului cosmic este de 100 de kilometri, deși Guvernul SUA o recunoaște a fi la circa 80 de kilometri).

Odată ajunsă acolo, naveta în care Richard Branson a fost însoțit de 5 alte persoane, doi piloți și 3 alți angajați ai Virgin Galactic, a rămas câteva minute în orbită, apoi a reintrat în atmosferă și a aterizat pe pista Spaceport America, locul de unde decolase cu câteva zeci de minute înainte.

”Odinioară am fost un copil care a avut un vis, în timp ce priveam stelele. Pentru generația următoare de visători: dacă noi putem face asta, imaginați-vă doar ce veți putea face voi!”, a spus Richard Branson în timpul zborului.

Deși toată aventura a durat aproximativ o oră, Sir Richard Branson și echipa sa de la Virgin Galactic au deschis porțile turismului spațial, făcând accesibilă aventura în spațiu și oricărei persoane ce poate plăti prețul unui astfel de bilet.

Naveta Unity este creată pentru a transporta până la 6 pasageri alături de cei doi piloți. Compania Virgin Galactic are deja circa 600 de rezervări pentru bilete, prețul unui bilet fiind cuprins între 200.000 de dolari și 250.000 de dolari.

”Nu știi niciodată unde poate ajunge o idee pe care o ai. În copilărie mi-am dorit să ajung în spațiu. Când asta nu a părut o idee realizabilă pentru generația mea, am înregistrat numele Virgin Galactic cu gândul de a crea o companie care într-o zi va realiza acest vis. La 17 ani după ce am fondat Virgin Galactic , mă mai despart doar câteva zile de momentul în care voi deveni astronaut (n. red: SUA recunoaște persoanele care au ajuns la peste 80 de kilometri altitudine ca fiind astronauți) și voi testa experiența pe care o vor avea toți viitorii noștri astronauți”, scria pe 6 iulie Richard Branson pe blogul său.  



Citeste si