- 24 Aprilie 2017
Românii de la Zalmotek îți fac un prototip de produs dacă nu ai un om în startup-ul tău care te poate ajuta
”Avem o experiență de ani buni în ceea ce privește dezvoltarea de prototipuri sub diverse forme, fie în ceea ce privește susținerea educației, cât și custom pentru clienți, atât în cadrul evenimentelor de tip hackathon, cât și în ceea ce privește realizarea de prototipuri la cerere conform specificațiilor. Așa că, pornind de la această experiență am decis să ne focusăm pe acest tip de servicii în cadrul Zalmotek. Desigur că ne dorim să lansăm și propriile produse, pe lângă serviciile de prototipare pentru clienți”, spune Constantin Crăciun, unul dintre cei trei cofondatori al Zalmotek și inițiatorul acestui proiect.
Alături de Constantin (formator cu peste 9 ani de experiență în robotică - open source hardware, roboți autonomi, inteligență artificială -, specializat, totodată, în web development, și unul dintre foștii cofondatori ai DeviceHub.net) se află Cristiana Bogățeanu (un alt fost cofondator al DeviceHub.net), care deține un MBA în cadrul WU Executive Academy – Viena și are o experiență de 9 ani in învățământ, este trainer în Managementul proiectelor și consultant în Fonduri Europene, și Mădălina Iorga, cadru didactic și doctor în științele comunicării, autoarea a peste 20 de studii internaționale.
”Plănuim de ceva timp lansarea Zalmotek, iar finanțarea este numai din surse proprii. Am reușit să ne strângem banii de lansare din alte business-uri și din primii 2-3 clienți”, afirmă Cristiana Bogățeanu, precizând faptul că proiectele de prototipare pentru startup-uri vor funcționa ca și un serviciu de outsourcing după ce startup-urile care au nevoie de ajutorul lor vor avea o idee validată sau vor obține deja finanțare.
Plănuim de ceva timp lansarea Zalmotek, iar finanțarea este numai din surse proprii. Am reușit să ne strângem banii de lansare din alte business-uri și din primii 2-3 clienți
”Spre deosebire de startup-urile anterioare din care am făcut parte, de această dată ne propunem să creștem organic, mai degrabă decât să luam o investiție. Deja avem proiecte în derulare și ne axăm pe identificarea de noi oportunități de dezvoltare”, completează Constantin.
Echipa Zalmotek are și deja și o serie de proiecte individuale, depuse la hackaday.io (cea mai mare comunitate pentru oamenii de hardware). Este vorba despre Nawgnir (un sistem de alertă în cazul unor dezastre naturale), Earthquake validation gadget (un gadget care detectează vibrațiile unui cutremur, dar și mesajele de pe Twitter ale persoanelor din apropriere care conțin #earthquake, validând, astfel, faptul că a avut loc un cutremur), și un sistem util în cazul refugiaților care pierd contactul cu familia, ce funcționează pe baza unui cod de identificare menit să îi repereze pe ceilalți membri din familie.
În plus, fondatorii Zalmotek au fost prezenți și în cadrul unui hackaton în Dubai, pentru Ministerul Fericirii (un minister în cadrul cabinetului din Emiratele Arabe Unite), unde au dezvoltat un set de căști capabil să înregistreze sentimentele oamenilor, informațiile contribuind la realizarea unei hărți a celor mai fericite locuri din Dubai.
În ceea ce privește proiectul Academia Inventează, anual circa 600 de elevi trec prin atelierele de robotică. Academia inventeaza.ro este un program educațional "before & after school" care are la bază deprinderea de noțiuni practice de Programare, Robotică, Electronică și Mecanică de către copii și adolescenți. Programul este unul informal, care îmbină utilizarea tehnologiei cu joaca educativă, fiind, totodată, complementar cunoștințelor dobândite în școală în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani.
HAPPINESS HACK from HACKMASTERS on Vimeo.