SeedBlink, autorizat de ASF ca furnizor de servicii de finanțare participativă

SeedBlink, o platformă de investiţii alternative prin servicii de finanțare participativă, a fost autorizată de ASF în România. Noua reglementare protejează investitorii prin auditare externă, cu verificarea informațiilor primite de către acestea, permițând platformelor să dezvolte piețe secundare.

SeedBlink, platformă de investiții pentru startup-uri tech europene, a obținut din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din România autorizarea în calitate de furnizor de servicii de finanțare participativă.

Astfel, SeedBlink este prima platformă de co-investiţii alternative cu capital de risc, care investeşte în companii de tehnologie, înregistrată de ASF în România, în baza legislaţiei nou aprobate.

La nivel european, doar alte patru platforme au primit această autorizație de la jurisdicțiile locale (din care doar două cu suport pentru equity), active cu precădere în partea vestică a Europei: Spania, Letonia, Olanda și Franța.   

“O nouă etapă, mai sigură pentru investițiile pan-europene, a început. Autorizația primită din partea ASF reprezintă un pas înainte pentru compania noastră şi o dovadă în plus că dorim să contribuim la dezvoltarea mediului antreprenorial și la protecția investitorilor într-un mod cât mai riguros. Ne-am ambiționat să continuăm susținerea start-upurilor și scale-upurilor de tehnologie şi să contribuim la dezvoltarea, mai întâi a ecosistemului românesc, și acum și a celui european, ca un hub de inovație”, afirmă Andrei Dudoiu, Managing Partner Seed-Blink. 

În conformitate cu ECSPR (European Crowdfunding Services Providers Regulation), o platformă autorizată respectă o serie de măsuri de protecție a investitorilor.

Una dintre acestea este Fișa de informații esentiale privind investiția (KIIS) pe care fiecare startup trebuie să o pregătească pentru a demara o rundă de crowdfunding.

Aceasta trebuie să includă riscurile unei investiții și se concentrează pe informații importante despre dezvoltatorii de proiect, drepturile și comisioanele investitorilor și tipurile de instrumente oferite.

În conformitate cu ECSPR, furnizorii de servicii de crowdfunding au dreptul de a dezvolta o piață secundară un-de investitorii își pot revinde investițiile finanțate prin crowdfunding.

“Am început demersurile pentru pașaportarea autorizației în statele membre UE. SeedBlink oferă investitorilor oportunitatea de a investi dincolo de granițele țării, în siguranță, în start-upuri cu ADN european, alături de cea mai puternică rețea de business angels și fonduri de Venture Capital. Autorizația mărește capacitatea noastră de co-investiție cu o participare situată între 100.000 și 5 milioane de euro per rundă”, a declarat Carmen Sebe, CEO Seed-Blink. 

SeedBlink este o platformă lansată în 2020 pentru investiții de tip equity în domeniul tehnologic, care permite investitorilor individuali să finanțeze startup-uri și scaleup-uri europene de top, alături de investitori instituționali consacrați.

Printre startup-urile locale finanțate prin in-termediul SeedBlink se numără Druid AI, KFactory, Code of Talent, Kinderpedia, SanoPass, Brio, The Outfit, easySales, Arcanna AI sau Yarooms. 

În 2022, SeedBlink și-a consolidat constant infrastructura dincolo de granițele României, prin extinderea prezenței în Europa Centrală și de Est și țările Benelux, pentru a inova la nivel eu-ropean. Platforma a contribuit cu investiții de peste 145 milioane de euro în 255 de startup-uri europene și a atras mai mult de 63.000 de investitori individuali din 73 de țări.

Rundele prin SeedBlink au peste 200 de parteneri cheie de investiție, investitori instituționali, precum VC-uri și Family Offices, dar și grupuri de business angels atât locale cât și internaționale.



Citeste si