Sfaturi de la Uber pentru Revelion: cum ajungi în siguranță și fără să plătești o avere

Petrecerea de Revelion este una dintre cele mai așteptate distracții ale anului. Milioane de oameni din întreaga lume ies în oraș pentru a merge la petreceri sau pentru a sărbători în centru trecerea către noul an. E important să te gândești din timp la cum ajungi la petrecere sau acasă.

Uber a pregătit 5 sfaturi pentru a a ajunge acasă în siguranță, în noaptea de Anul Nou, indiferent că alegi să mergi cu mașina, cu taxi, cu Uber sau cu transportul în comun.

  • Desemnați un șofer al grupului. Dacă tu și prietenii sau familia ta decideți să luați mașina, stabiliți de la bun început cine se sacrifică șinu  bea nici măcar un pahar.  Un studiu realizat de ALIAT, la solicitarea Uber, arată că riscul de accident este de trei ori mai mare, indiferent de cantitatea de alcool consumată.

  • Fără Facebook/ Instragram la volan. În noaptea de Anul nou se postează milioane de poze și filmulețe, se dau și se primesc  milioane de mesaje și de apeluri. Ai tot timpul să verifici telefonul când ajungi cu bine la destinație. Din păcate, conform statisticilor campaniei Fii treaz la volan, 1 șofer din 2 trimite mesaje text atunci când e la volan și 6 din 10 conducători auto vorbesc la telefon fără a folosi un dispozitiv handsfree. Mai mult, experții spun că 10% dintre accidentele rutiere în urma cărora se înregistrează victime sunt cauzate de distragerea atenției la volan.

  • Verifică din timp programul mijloacelor de transport în comun. Dacă plănuiești să mergi cu metroul sau autobuzul, verifică programul special pentru noaptea de revelion al Metrorex și STB. Nu călători singur(ă), mai ales dacă e foarte târziu. De regulă, în noaptea de revelion, circulă toate liniile STB de noapte care ajung în zona centrală, iar metroul circulă între orele 00:00 – 1:00 la un interval de 10 minute, iar de la ora 1:00 pana la ora 5:00 la un interval de 20 minute.

  • Comandă o mașină prin aplicație și folosește tehnologia pentru a fi în siguranță. Fie că alegi să mergi cu taxi sau cu un Uber, comanda unei mașini prin aplicație este mai sigură. Dacă folosești Uber, e bine de știut că toți șoferii parteneri trec printr-o verificare înainte de a se înregistra pe platformă, iar cursele sunt monitorizate prin GPS, ceea ce înseamnă că ești mereu pe hartă. Știai că poți trimite detaliile cursei tale prietenilor sau familiei pentru a-ți urmări traseul? În plus, acum poți suna la 112 direct din aplicație pentru orice eventualitate.

  • Evită orele de vârf și nu aștepta în stradă. Dacă mergi cu taxi sau folosești Uber, evită să călătorești odată cu toată lumea, mai ales dacă vrei să găsești repede o mașină disponibilă. Iar dacă trebuie să aștepți, stai înăuntru până când aplicația te notifică că mașina a ajuns. Anul trecut, în București, cererea cea mai mare la Uber a fost între 20:00 și 22:30, precum și între 3 și 5 dimineața. Tot atunci și tarifele sunt mai mari, din cauza cererii ridicate. De aceea, te sfătuim să pleci un pic mai devreme sau mai târziu. Dacă te grăbești, nu uita că poți împărți tariful cursei Uber cu prietenii, direct din aplicație.



  • Citeste si