Croații de la Turneo vor să facă hotelurile furnizori de experiențe. Investiție de la Bessemer Venture Partners și românii de la Underline Ventures

Startup-ul croat Turneo, care dezvoltă o soluție prin care hotelurile să nu se mai bazeze pe platforme externe pentru rezervări și activități, primește 2 milioane de euro investiție de la Bessemer Venture Partners, cu participarea fondului românesc Underline Ventures.

Turneo a fost fondat în 2022 și le permite hotelurilor să-și administreze toate acțiunile într-un singur lor. Oaspeții pot să rezerve activități la destinație, nu doar camere, transferuri spre aeroport și nu numai. Practic, nu trebuie să mai folosești platforme distincte de site-ul hotelului pentru asta.

De asemenea, hotelurile au avantajul că nu mai trebuie să navigheze prin numeroase aplicații și programe, iar totul e la un singur loc. Ele pot crea și publica activități, să facă parteneriate cu furnizori locali, dar să vadă și date despre cum oaspeții hotelului au petrecut timpul.

Investiția va accelera misiunea Turneo de a schimba industria ospitalității, permițându-le să se extindă internațional pe noi piețe și să angajeze noi oameni.

“Oaspeții planifică și rezervă activități înainte să ajungă la destinație. Cu Turneo, hotelurile pot să le arate viitorilor oaspeți destinația și activitățile pe care le pot face. Asta înseamnă că oamenii vor fi mai fericiți și hotelurile vor avea vfenituri mai mari, fără eforturi operaționale extinse", spune Fran Kauzlaric, cofondator al Turneo.

Conform datelor de piață din 2024, oamenii care au avut activități rezervate prin intermediul hotelurilor au dat rating-uri mai mari cu 8%. Două treimi au rezervat activitățil eonline.

Piața aceasta de activități va crește până în 2030 la 463 de miliarde de dolari, iar Turneo crede că 172 de miliarde de dolari vor veni prin intermediul hotelurilor.

Bessemer Venture Partners este un fond de investiții în startup-uri early stage care a investit în trecut în Shopify, Toast, Linkedin, Pinterest sau Skype.

Pe lângă participarea Bessemer, la investiție a contribuit și Underline Ventures, fondul lansat de către Bogdan Iordache.



Citeste si