- 29 Iunie 2021
O echipă de studenți la medicină din Târgu Mureș, câștigătoarea Best Tech Idea Award din programul HP LIFE
Echipa iScreen a propus în competiție un proiect de digital health. Pe scurt, platforma iScreen are la bază un chestionar simplu pe care utilizatorul îl completează, oferind voluntar un istoric medical de familie, dar și o scurtă evaluare a obiceiurilor personale. În urma completării acestui chestionar, utilizatorul va putea accesa o listă personalizată de sugestii privind testele de rutină recomandate și intervalele de timp la care ar trebui făcute.
Finala Națională a programului internațional de antreprenoriat Compania Anului 2021, organizată de ONG-ul Junior Achievement (JA), a adus laolaltă 14 echipe de studenți din 8 universități din România.
Studenții s-au înscris în incubatorul educațional JA BizzFactory, unde au avut oportunitatea să-și expună afacerile pilot în diverse domenii, precum: tehnologie, e-commerce, afaceri sociale, industrii creative, educație sau agricultură.
Tinerii au fost coordonați de profesori și au beneficiat de consultanță din partea voluntarilor din mediul de afaceri, pentru a dobândi abilități antreprenoriale. În cadrul ediției de anul acesta a programului internațional JA de antreprenoriat, 12 voluntari din diferite departamente ale HP Inc. Romania au fost mentori pentru o parte dintre echipele de studenți.
Prin intermediul programului HP LIFE (Learning Initiative for Entrepreneurs), compania HP susține an de an acest proiect și sponsorizează unul dintre premiile acordate în finală.
Anul acesta, HP a sponsorizat Best Tech Idea Award, care a fost acordat unei echipe de studenți de la ”Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade”, din Târgu Mureș.
Aceștia au format echipa iScreen, denumită astfel după serviciul inovator propus în cadrul competiției. Premiul câștigat oferă studenților posibilitatea de a-și dezvolta mai departe proiectul de digital health care asigură suport și informații veridice tuturor celor interesați de prevenție medicală și de îmbunătățirea calității vieții.
Platforma iScreen are la bază un chestionar simplu pe care utilizatorul îl completează, oferind voluntar un istoric medical de familie (cu informații legate de posibile boli cronice, cum ar fi diabetul), dar și o scurtă evaluare a obiceiurilor personale (cum ar fi dieta zilnică sau programul de activități fizice). În urma completării acestui chestionar, utilizatorul va putea accesa o listă personalizată de sugestii privind testele de rutină recomandate și intervalele de timp la care ar trebui făcute. Toate acestea sunt apoi menționate în dosarul medical al pacientului, oferind profesioniștilor din domeniul medical o perspectivă mai bună asupra stării de sănătate a pacienților.
Legătura dintre educație și tehnologie în beneficiul industriei medicale este din ce în ce mai evidentă. În perioada pandemiei, HP a pus la dispoziție tehnologii care să ajute companiile să-și continue activitatea, cum ar fi soluții de imprimare 3D pentru testele COVID și echipamente de protecție pentru personalul medical. Pe măsură ce tehnologia avansează, factorul educațional este și mai important. Cu cât noile tehnologii sunt abordate încă din primele etape ale parcursului educațional, cu atât sunt mai mari oportunitățile de a inova.
În România, programul are succes în rândul tinerilor. Doar în luna mai a acestui an, peste 5.000 de elevi și studenți din Romania și-au creat un cont pe platforma HP LIFE. În 2020, prin programul HP LIFE, peste 65.000 de elevi și studenți au participat la cursurile organizate în România, iar 29 de voluntari din cadrul companiei au participat la webinarii și sesiuni de mentorat pentru echipele de studenți români înscrise în competiții.
HP LIFE este un program al Fundației HP și oferă acces gratuit la 30 de cursuri de formare profesională în antreprenoriat și IT. Din 2016, programul HP LIFE a ajuns la peste 374.000 de cursanți în 198 de țări și teritorii, ajutându-i să înceapă și să își dezvolte propria afacere sau să obțină un loc de muncă mai bun.