- 20 Iunie 2017
Techsylvania 2017: Care sunt finaliștii Startup Avalanche
17 echipe și-au prezentat afacerile în fața unui juriu format din antreprenori de succes și potențiali investitori. Dintre acestea, doar șase au ajuns în finala care s-a desfășurat pe scena principală de la Techsylvania, eveniment organizat în Cluj Napoca. Techsylvania și Risky Business sunt parteneri în proiectul Startup Avalanche.
Chat X - Chatbot pentru ecommerceCărucioarele virtualele din magazinele online sunt deseori ”abandonate”, iar asta duce la pierderi de 50 miliarde de dolari pe an. Chat X îi contactează pe utilizatorii care au părăsit un site lăsând produse în coș, după trei ore, pe Facebook Messenger, pentru a le reaminti că intenționau să facă cumpărături și îi poate redirecționa automat către ”check-out”. Chat X se instalează printr-un plugin de Wordpress și se leagă la pagina de Facebook a magazinului. Este deja testat pe o serie de site-uri de ecommerce din România, iar 20% dintre cărucioarele virtuale abandonate au fost convertite în vânzări. Chat X poate fi instalat gratuit, dar fiecare cărucior convertit le va costa pe magazine aproximativ 2% din costul căruciorului convertit.
Ebriza - Un Appstore pentru localuriEbriza este un serviciu în cloud care permite toate sarcinile care trebuiesc făcute într-un local. Ebriza sincronizează comenzile luate de ospătari cu stocurile, cu comenzile luate online, cu sistemul de plată, cu orice. Ebriza funcționează pe baza unor aplicații proprietare, dar și cu ajutorul unor aplicații făcute de terți, și știe să genereze bonuri fiscale și să facă și contabilitate într-o anumită măsură. Sistemul este deja folosit într-o serie de baruri și restaurante, iar creatorii nu îi taxează pe utilizatori, ci pe dezvoltatori, luând comision din vânzarea aplicațiilor, adică din suma pe care urmează să o primească dezvoltatorii terți. Aplicația arată foarte bine și pare să funcționeze destul de fluid. Este creată de un fost proprietar de baruri.
Couch Coach - aplicație pentru fanii de baschetE o aplicație prin care poți ”interacționa” cu meciurile în timp real. Poți propune schimbări, poți fi de acord cu deciziile arbitrului sau poți să le contești. E, practic, un joc text-based și e disponibil deja în câteva țări, iar principalul competitor este NBA InPlay. Are deja peste 6.000 de utilizatori, iar fiecare jucător aduce companiei 11 eurocenți la fiecare joc. Cofondatorul vrea să strângă câte 400 de noi utilizatori lunar și dorește să inițieze o discuție cu oficialii NBA.
Nifty - Software de booking pentru traineriNifty e o platformă destinată celor care țin workshop-uri și training-uri. Astfel, Nifty oferă o soluție SaaS pentru cei care creează training-uri pentru administrarea și organizarea acestora. Platforma facilitatează închirierea de spații, sincronizarea trainerilor, booking-ul lor - aproape toate detalii care țin de organizarea unui training pentru o echipă de angajați. Nifty a închieat un parteneriat cu Banca Transilvania de curând.
Brainy Ant - ”Robot playground”Este un software care le permite celor care vor să-și cumpere roboței să-i testeze de la distanță, prin intermediul tastaturii, ca să știe la ce să se aștepte dacă vor să-i cumpere. Compania a testat soluția cu ajutorul celor de la QuickMobile.
SkillView - Aplicația de intervievere pentru angajatoriSkillview face legătura dintre profesioniștii din diverse domenii, companii și cei care își doresc un loc de muncă în cadrul companiilor. Practic, le-ar permite celor de la departamentul de HR al companiei X să se folosească de un inginer de la Facebook să testeze aptitudinile unui programator interesat de un post în cadrul companiei X. Companiile plătesc bani pentru fiecare intervievator expert, iar cei de la SkillView primesc un procent din fiecare astfel de interviu. Candidații își leagă profilul de Linkedin și urcă CV-ul, iar intervievatorii pot lăsa comentarii pe fiecare dintre skill-urile cu care potențialii angajați se laudă.
Toate startupurile care au susținut pitch-uri în cadrul Techsylvania, la Startup Avalanche, le poți găsi aici. Planable, aplicația pentru specialiștii de social media creată de o echipă de tineri din Republica Moldova a câștigat competiția Startup Avalanche de anul trecut.