Top 5 aplicații Android interesante pe care merită să le încerci - mai 2022

Acesta este nou articol din seria Tech Tutorials și la fel ca și în lunile trecute o să scot în evidență cinci aplicații de Android interesante pe care să le încerci în luna mai.

Vorbim despre cinci aplicații utile și interesante pe care poate nu le știai și poate o să ai nevoie de ele pe viitor. De asemnea, vă invităm și pe voi să ne spuneți ce aplicații vă plac, ce folosiți și ce le recomandați și celorlalți. Acum haideți să vedem care sunt cele cinci aplicații Android, selectate de noi, pe care să le încerci luna aceasta. 

CapCut

Video este unul dintre cele mai importante unelte de promovare și creare de conținut în 2022. Consumăm foarte mult video, indiferent că este aici pe YouTube sau pe TikTok sau Instagram. Aplicația CapCut nu este tocmai nouă, însă eu am observat-o într-un clasament al celor mai descărcate aplicații de smartphone în primul trimestru al anului 2021. Pe primul loc este TikTok, dacă nu bănuiai deja. 

CapCut este dispoinibilă pe Android și pe iOS și este o aplicație de editare video. Dacă editezi mult on the go și nu vrei să folosești aplicații de PC precum DaVinci Resolve, Premiere Pro sau alte tool-uri online atunci CapCut este o soluție bună. Poți compune un film din mai multe clipuri, poți atașa texte, efecte, stickere și alte nebunii. Aceasta funcționează bine și nu am întâmpinat probleme sau prea multe reclame. Este gratuită, dar vine cu anumite limitări, însă pentru început ar putea fi suficient. 

Snap Drop

Android sau iPhone? Indiferent de preferința ta putem spune că iPhone-urile fac unele lucruri mai bine, iar telefoane Android altele. Un lucru pe care-l apreciem foarte mult la ecosistemul Apple este AirDrop, posibilitatea de a distribui fișiere de la telefon la laptop într-un mod foarte simplu și wireless. 

Poți face asta și pe Android și Windows cu ajutorul aplicației Snap Drop, care transferă fișiere de la un dispozitiv la altul în mod wireless. Pentru a funcționa trebuie ca ambele dispozitive să fie conectate la aceeași rețea Wi-FI. 

Cum? Deschizi site-ul snapdrop.net pe PC apoi aplicația pe telefon și îți va apărea posibilitatea să trimiți fișiere. Dai click pe iconița cu numele apoi alegi fișierul și trebuie să accepți pe celălalt dispozitiv și e gata. Poți trimite poze, documente, chiar și arhive de 250 MB, doar că în acest caz va dura transferul ceva mai mult. 

Day One

Ce repede trece timpul sau ce repede au trecut anii, este probabil să fii auzit aceste expresii destul de des de la părinți sau de la rudele mai în vârstă. Pe măsură ce îmbătrânești percepția asupra timpului se schimbă și ai impresia că acesta trece mai repede, deși știi că nu e cazul. 

De ce? Un răspuns ar fi faptul că multe zile se confundă unele cu altele, nefiind pline de evenimente marcante precum o zi de naștere sau un eveniment special. 

Există o metodă prin care ai putea să reții mai multe fapte, detalii din viața ta, scriind în fiecare zi într-un jurnal, însă nu compuneri despre sentimentele tale, ci două-trei propoziții despre ce s-a întâmplat în ziua respectivă. Astfel cimentezi mai mult amintirile. 

Iar toată această introducere a fost pentru aplicația Day One, o aplicație de journaling prin intermediul căreia poți nota zilnic sau când dorești tu gândurile tale. Eu am început un exercițiu de notat zilnic, însă am mai ratat zile pentru că uitam sau eram departe de calculator. Nu m-am gândit că pot să fac asta pe telefon. Iar Day One te poate ajuta să notezi ce vrei apoi le poți revizita foarte ușor în calendar și ca să nu uiți primești și reminders.

Skip ads

Mulți dintre cei care aleg să ne privească clipurile video pe YouTube o fac de pe conturi gratuite și aleg să nu plătească pentru Premium. E alegerea lor, însă trebuie să suporte reclamele. Pentru ei este aplicația Skip Ads, care nu te scapă de reclame, ci de necesitatea de a apăsa pe butonul de skip ad atunci când apare. Acesta va fi apăsat automat. Știu poate păre stupid, însă dacă urmărești constant YouTube ți-ar putea fi utilă și te mai ajută și în momentele când ai mâinile ocupate și intră o reclamă la mijlocul clipului. 

Electron

Ultima aplicație de azi se numește Electron și ți-ar putea fi utilă mai ales atunci când achiziționezi un telefon second hand deoarece îți afișează diferite informații despre baterie. Astfel poți să vezi starea de sănătate, capacitatea, temperatura, dar și viteza de încărcare. E destul de mișto să vezi concret care este viteza de încărcare a telefonului tău, wireless sau pe fir. 

De asemenea, poți să setezi să-ți dea reminders pentru momentele când bateria telefonului ajunge la 20% sau la 80%, astfel încât să păstrezi un ritm de încărcare sănătos. O ultimă funcționalitate este aceea că-ți arată cât timp te-ai jucat sau cât timp ai stat pe Facebook. Aplicația este gratuită, iar pentru 10 lei scapi de reclame dacă dorești. 

Acestea au fost aplicațiile selectate de mine pentru luna mai. Sper că ți-a plăcut măcar una și dacă ești în căutare de alte aplicații interesante și utile poți să citești și articolele realizate anterior.



Citeste si