Trendurile tehnologice care vor marca viitorul omenirii

Viitorul va arăta diferit de ceea ce vedem astăzi, iar trendurile tehnologice modifică lumea. Iată câteva trenduri tehnologice care ne vor influența.

Firma de consultanță și analiză CB Insights a realizat un studiu și a identificat 15 tehnologii care vor schimba lumea în 2018. Iată o serie lucruri importante pe care trebuie să le știi, indiferent de domeniul în care ești.

Industria auto - mașinile vor fi folosite pe bază de abonament

Potrivit analizei, mașinile nu vor mai fi deținute în proprietate individuală, ci vor fi bunuri pe bază de abonament. De exemplu, startup-ul Fair, care a primit investiție de la BMW (un miliard de dolari) oferă posibilitatea de a te abona la o mașină și de a primi una nouă, să spunem, vara, când vrei să ai alt model. Și Volvo sau Lincoln au anunțat servicii pe bază de abonament, care includ asigurare, asistență, spălare gratuită și un concierge personal.

Inteligența artificială - lupta pentru cel mai bun procesor

Toată lumea vorbește de inteligență artificială și deep learning zilele acestea. În China și Statele Unite se dezvoltă numeroase companii care lucrează în acest domeniu. Iar liderii se vor schimba.

China a anunțat că vrea să ajungă la egalitate cu Statele Unite până în 2020 în domeniul inteligenței artificiale. Un proiect guvernamental vrea să creeze un procesor de 20 de ori mai performant și mai economic decât procesoarele NVIDIA. Intel, liderul anterior al categoriei, nu a intrat în zona inteligenței artificiale, așa că a rămas în urmă. NVIDIA a avut avantajul de a se concentra pe gaming, iar tehnologiile folosite acolo au devenit mainstream. Pentru a ajunge din urmă ceilalți rivali, Intel a achiziționat companii precum Altera, Mobileye, Movidius sau Saffron.

Comunități online - creșterea comunităților multiplayer

Nu e o idee nouă, dar se dezvoltă. Milioane de oameni intră în fiecare zi pe internet pentru experiențe online comune. De exemplu, un joc numit Trivia, disponibil doar pe iOS, invita oamenii să intre de două ori pe zi pentru a răspunde la întrebări, în timp ce făceau și streaming.

Cum spuneam, lucrurile sunt mai vechi. Site-uri precum Omegle și ChatRoulette le permiteau oamenilor încă din 2010 să discute unii cu alții prin camera video. De asemenea, HouseParty e o aplicație prin care mai multe persoane pot intra deodată într-o conferință video.

Securitate cibernetică - oamenii se vor proteja mai mult

Mari companii au fost victime ale unor hack-uri în 2017 - Equifax, Uber sau Yahoo. Din ce în ce mai mulți oameni se vor ocupa de protejarea datelor lor virtuale. Și sunt startup-uri care ne ajută să facem asta.

De exemplu, Appthority a primit o investiție de 23,3 milioane de dolari pentru produsul lor care scanează aplicațiile înainte de instalarea lor. De asemenea, sunt create browsere care au capacități de protecție cibernetică incorporate, cum ar fi Brave, care blochează scripturi periculoase. Din ce în ce mai multe companii fac produse pentru oameni obișnuiți.

O altă industrie care se dezvoltă în această zonă este cea de asigurări, care se adaptează. AIG oferă oferte specifice pentru fiecare persoană prin care poți să te asiguri împotriva atacurilor cibernetice.

Medicină inteligentă - pastilele minune

Sună ciudat, dar despre asta e vorba. În noiembrie americanii au aprobat prima pastilă inteligentă produsă de japonezi. E o pastilă care conține senzori pentru a vedea dacă organismul răspunde la ea, dacă totul este așa cum trebuie, iar datele sunt trimise către pacienți sau doctori. În plus, vor exista și pastile care vor avea camere integrate pentru a putea filma organele. De exemplu, în Israel e testată PillCam Colon 2, o pastilă care filmează în colon și poate identifica semnalele care duc la cancerul de colon.

Imprimarea 3D - un instrument industrial

Prima dată când a apărut imprimarea 3D se vorbea despre cum va fi folosită de oricine pentru a printa obiecte. Între timp a ajuns la adevărata uzanță, domeniul industrial.

Adidas s-a aliat cu firma de printare 3D Carbon pentru a realiza un pantof sport printat 3D. Realizarea unui pantof sport se face astfel în 20 de minute, nu în 90, ca până acum. Carbon a primit 375 de milioane de dolari investiție pentru imprimarea 3D ultra-rapidă.

General Electric și-a lansat propriul business de imprimare 3D industrială și a lansat cea mai mare imprimantă 3D pentru metale.

Pentru alte trenduri interesante de anul acesta, dați click pe linkul acesta pentru a accesa studiul CB Insights.



Citeste si