UiPath țintește o evaluare de 10 miliarde de dolari

UiPath, primul unicorn românesc, vrea să mai obțină o finanțare anul acesta care ar duce evaluarea startup-ului fondat în România la o evaluare de 10 miliarde de dolari.

Ultima oară când UiPath a obținut o finanțare a fost în aprilie 2019 și atunci compania a fost evaluată la 7 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Anul trecut, UiPath a strâns 568 de milioane de dolari de la Coatue Management, Dragoneer Invetment Group, Wellington Management și alții, însă nu este cunoscută suma pe care compania o vrea anul acesta. Totuși, planurile de fundraising ale startup-ului s-ar putea schimba, au declarat surse pentru Bloomberg.

UiPath caută să se extindă, pe măsură ce tot mai multe companii caută soluții de automatizare pentru a-și reduce din costuri.

UiPath este primul unicorn din România și după o mulțime de investiții, acum sunt pe punctul de a deveni o companie profitabilă. UiPath este lider în domeniul RPA, Robotic Processing Automation și ajută firme uriașe să se automatizeze, având printre clienți nume precum Facebook, Google sau Uber.

Daniel Dines menționează că în această perioadă execuția a accelerat.

„Aveam în plan listarea la bursă în 2021-2022, când vom fi profitabili. Strategia noastră a fost mereu să ne listăm când suntem profitabili, iar acum în trimestrul al treilea din 2020 vom trece pe profit”, spune Daniel Dines.

Șeful UiPath spune că în momentul de față investitorii caută companii cu o creștere mare și cu profit, cu riscuri asumate.

El spune totuși că la început oamenii erau reticenți când vine vorba de RPA, credeau că e un produs făcut pentru sistemele vechi, care trebuie aduse în secolul XXI.

„Nu e doar despre sisteme legacy, ci despre noi sisteme care au nevoie de automatizare. Clienții noștri precum Uber, Adobe, Facebook, Google au nevoie de automatizare. Iar noi am abordat subiectul acesta diferit și am gândit o soluție pentru dezvoltare rapidă”, spune Dines.

Când vine vorba de faptul că mulți concurenți mai mari intră pe piața automatizării software, Daniel Dines spune că nu e îngrijorat, pentru că știe că UiPath e dedicat domeniului. ”Noi trăim prin RPA și murim prin RPA. E o diferență la marile companii”, spune Dines. Ba chiar spune că își ia energia din a avea competiție.



Citeste si