- 31 August 2018
Uită de Silicon Valley! 4 alternative în care să-ți crești startup-ul
Așa că, dacă tot visezi să-ți duci startup-ul în State – recunosc, sunt și o grămadă de avantaje ale prezenței unui business acolo - de ce să nu iei în considerare și alte zone? Cei de la CNBC au alcătuit o listă a câtorva orașe americane care pot fi alternative viabile la Silicon Valley și în care ai putea să-ți crești startup-ul fără prea multe bătăi de cap.
CincinnatiOrașul a început să devină un hub pentru o serie de startup-uri foarte interesante. Și asta pentru că, după cum spune chiar fondatorul Lisnr, un business fondat acolo, în Cincinnati chiar poți ajunge la toți investitorii de anvergură din comunitate. Este o piață mai mică, însă plină de oportunități și de oameni cu bani, dispuși să susțină afaceri bune aflate la început de drum. Și în plus, Cincinnati a ieșit pe locul 49 din 125 de orașe americane într-un clasament al US News și World Report care a luat în calcul atractivitatea sa, calitatea vieții sau locurile de muncă disponibile.
BostonPe lângă faptul că a fost punctul de plecare pentru câteva dintre cele mai cunoscute și prestigioase universități din State, precum Harvard sau MIT, Boston a devenit și unul dintre cele mai atractive orașe americane pentru fondatorii de startup-uri. Dovadă este faptul că, în primele 8 luni ale acestui an, valoarea investițiilor de tip venture capital făcute în zona metropolitană Boston a trecut de 5 miliarde de dolari. Orașul îi atrage pe antreprenori și prin faptul că este unul în care costul vieții nu este extrem de mare: de altfel, prețurile chiriilor au început să scadă constant.
Lecții din Statele Unite: ce am învățat ca startup românesc
Washington D.C.Capitala SUA este unul dintre orașele care au început să atragă tot mai multe startup-uri. Washington este plin de spații de coworking în care fondatorii pot să-și desfășoare activitatea fără să cheltuiască averi pe birouri, dar și de oameni care te pot inspira să faci lucruri mărețe.
Chattanooga, TennesseeDa, pare că am inventat un nume. Însă orașul american din statul care ne-a dat unul dintre cele mai bune whisky-uri chiar există și ține de câțiva ani prima pagină a ziarelor locale. Și asta pentru că, în 2010, a fost primul oraș american care a lansat o rețea super-rapidă de internet, care oferă o viteză de până la 200 de ori mai mare comparativ cu rețelele din celelalte orașe dun SUA. În plus, primarul din oraș a creat un hub local, care se întinde pe aproape 60 de hectare, special pentru a găzdui startup-uri, ONG-uri și birouri ale administrației publice.