Un startup cofondat de o româncă, finanțat cu încă 60 de milioane de dolari de creatorul Android

Branch, un startup din Statele Unite, printre ai cărui cofondatori și află și Mădălina Seghete, a primit o nouă rundă de investiții de la Playground Ventures, fondul de investiții susținut de creatorul Android, Andy Rubin.

Astfel, Branch a primit o investiție de tip series C (în acest caz, finanațatorii se așteaptă să primească înapoi mai mult decât dublul sumei), pentru dezvoltarea business-ului, în valoare de 60 de milioane de dolari, anunță TechCrunch.

Branch este o platformă care oferă instrumente de dezvoltare pentru companiile mari şi independente de aplicaţii mobile. În esență, Branch folosește o tehnologie de tip ”deep linking” care permite crearea unor link-uri care pot fi transmise prin intermediul aplicațiilor (practic, se creează link-uri între aplicațiile mobile).

Cei care accesează aceste link-uri pot ajunge la informație în mod direct, fără a fi nevoiți să își instaleze aplicațiile respective. În plus, tehnologia permite adunarea diferitelor date despre utilizatori, precum timpul, device-ul de pe care este accesat link-ul sau sistemul de operare al acestuia. Soluția creată de startup-ul american se adresează în principal developerilor de aplicații, facilitându-le acestora accesul la informații legate de utilizatorii produselor pe care le creează.

Citiți pe larg povestea Mădălinei Seghete și a înființării Branch.

Până în acest moment, Branch a mai primit finanțări în valoare de 53 de milioane de de dolari, dintre care, 35 de milioane de dolari chiar anul trecut (banii au venit de la Founders Fund). Pe lista investitorilor Branch se numără New Enterprise Associates (NEA), Pear Ventures, Cowboy Ventures, Madrona Ventures, Zach Coelius sau Ben Narasin. Înainte de cea mai recentă rundă de finanțare, business-ul Branch era evaluat la circa 200 de milioane de dolari. În acest moment, estimările duc către o evaluare de aproximativ 400 de milioane de dolari.

Andy Rubin a părăsit Google în 2014, iar din 2016 și-a propus să ajute startup-urile având la dispoziție un capital de 300 de milioane de dolari.



Citeste si