- 12 August 2017
#Utile: fii atent la siluetă cu aplicația românească FitDiary
Am căutat puțin ajutor pe net și am dat peste o aplicație interesantă și utilă celor care doresc să-și facă o imagine mai bună asupra alimentelor pe care le consumă într-o zi. Este vorba despre FitDiary, un program destinat utilizatorilor de Android.
FitDiary a fost creat de Dragoș Ivanov, un programator român care lucrează pentru o companie de telecomunicații din Londra, și este disponibil, în primă fază, doar pentru utilizatorii români.
”Știam că piața de sănătate și fitness este una în continuă creștere, iar majoritatea oamenilor își fac griji cu privire la numărul de calorii pe care îl consumă zilnic și cumva există un trend pe zona asta de trăit sănătos”, povestește Dragoș despre ideea din spatele FitDiary - Jurnal de Nutriție.
Așa că a făcut un pic de research pe Google Play și a găsit doar o singură aplicație românească care poate oferi informații despre produse alimentare de la noi. ”M-am gândit că aș putea să îmbunătățesc ceea ce face acea aplicație și să adaug alte functionalități. M-am uitat și la ceea ce fac deja alte aplicații din alte țări și așa mi-am stabilit un număr minim de funcționalități astfel încât să fie utilă și folosită încă de la prima descărcare”, mai spune Dragoș.
Ce poți face în FitDiary?În esență, poți să descoperi valorile nutriționale (calorii, carbohidrați, proteine, lipide, grăsimi) din peste 8.000 de produse naționale și internaționale.
Aplicația poate fi accesată prin crearea unui profil prin Facebook sau Google, iar ulterior, utilizatorii își pot crea propriul jurnal de nutriție în funcție de alimentele pe care le-au consumat într-o anumită zi. În același timp, pot vedea un grafic pe ultimele 7 zile din punctul de vedere al caloriilor consumate.
Dragoș plănuiește să introducă o serie de noi funcționalități în cadrul aplicației, însă spune că acestea depind de feedback-ul pe care îl va primi de la utilizatori.
De aceea, dacă te înregistrezi în aplicație prin Facebook sau Google poți trimite feedback sau poți chiar completa un mic chestionar cu 3 întrebări astfel încât creatorul FitDiary să își facă o idee privind funcționalitățile pe care utilizatorii le consideră necesare și le doresc în acest app.
MonetizareÎn acest moment, aplicația este complet gratuită și nu conține reclame. Pentru a monetiza într-un fel acest proiect, Dragoș se gândește să introducă niște abonamente lunare pentru un anume număr de functionalitati extra. ”De exemplu, acum în aplicație poți vedea doar caloriile consumate din ultimele 7 zile, dar poate un abonament te va ajuta să îți creezi mai multe statistici, sau să primești recomandari de rețete în funcție de scopul pe care îl ai”, explică el.
Prețul unui abonament lunar ar putea fi între 5 și 10 lei.
În acest moment, în magazinul virtual al Google sunt o serie de aplicații pe zona de nutriție, ca de exemplu, Calorie Counter sau Lose It!. Din punctul de vedere al creatorului său, FitDiary este diferită prin faptul că a fost creată doar pentru utilizatorii români, în limba română și că aceștia pot vedea valorile nutriționale din peste 8.000 de produse naționale și internaționale. ”Chiar dacă descarci o aplicație în limba engleză nu vei putea găsi valorile nutriționale din multe produse alimentare existente la noi în supermarketuri”, mai spune Dragoș.
Din estimările lui, până la finalul anului va avea undeva la 5.000 de utilizatori, iar anul viitor își dorește să ajungă la 50.000.