Video-uri care te ajută să treci peste teama de eșec într-o afacere

Nu am o idee suficient de bună, costă prea mult, nu am destul timp, mai sunt alții care fac asta, sunt prea bătrân...Motivele pentru care decizi să nu lansezi un startup, chiar dacă îți dorești să fii pe propriile picioare, fără a fi doar un simplu angajat, sunt diverse. La fel și temerile privind eșecul afacerii tale odată ce o pornești.

Da, există o șansă foarte mare să dai greș dacă ai un startup. Însă, sunt foarte multe șanse ca afacerea ta să devină una extrem de profitabilă și cunoscută în întreaga lume. Important e să pornești pe acest drum. O importanță la fel de mare o are și modul în care te raportezi la un potențial eșec și ce poți învăța și aplica din această experiență în viitoarele tale încercări.

La doza de inspirație din această dimineață am ales câteva Ted Talks care te pot ajuta să treci peste teama ta de eșec în afaceri.

Rethinking failure: Barbara Corcoran

Femeie de afaceri, investitor, o legendă în industria americană de real-estate, unul dintre mentorii Shark Tank, Corcoran vorbește în acest Ted Talk despre rolul pe care l-a jucat eșecul în cariera ei, cum a reușit să îmbrățișeze eșecurile și cum a învățat să-și lase fricile deoparte pentru a realiza un business de succes.

 Why you have to fail to have a great career: Michael Litt

Litt este de părere că, de fapt, eșecul îți poate oferi cea mai importantă experiență pentru a avea o carieră de succes. Fondatorul Vidyard, o companie care vine cu o nouă abordare în modul de comunicare al business-urilor în cotextul digitalizării, spune că oamenii de afaceri pe care îi admirăm au ajuns să atingă succesul numai după un drum foarte lung, presărat cu destul de multe greșeli.

 Success Is a Continuous Journey: Richard St. John

Se pare că, pe cât de teamă ne e de eșec, pe atât ne sperie și succesul. Ciudat, nu? St. John, care este și autorul volumului The 8 Traits Successful People Have in Common, vorbește despre declicul care se produce în mintea noastră odată ce obținem ceea ce ne doream și care, de fapt, ne împinge la eșec.

Din punctul său de vedere, odată ce ajungem să atingem succesul, devenim cam leneși, intrăm într-o zonă de confort și încetăm să facem toate lucrurile care ne-au ajutat, de fapt, să atingem acel țel.

 

Photo by Andrey Larin on Unsplash



Citeste si