Viteza maximă în rețeaua 4G+ de la Orange crește la 500Mbps

Începând de astăzi, clienţii Orange au ocazia să experimenteze viteze de până la 500Mbps în 95 de orașe din România, în rețeaua 4G+.

Viteze superioare de până la 900Mbps pot fi testate în reţeaua comercială din smart shop-uri Orange din Bucureşti (Europe House), Iaşi şi Cluj-Napoca, precum și în Impact Hub București prin intermediul terminalelor compatibile1. De asemenea, Orange, alături de Nokia, a demonstrat beneficiile tehnologiei 5G, pe spectru 5G (3.7 GHz) în reţeaua radio. Reprezentanții companiei au făcut și un test în timpul unui eveniment special, folosind terminale Samsung Galaxy S9. 

Noile performanțe sunt rezultatul unui proces de dezvoltare a rețelei 4G+ a Orange, dar și al investițiilor constante în cea mai extinsă rețea 4G din România. În urma acestei evoluţii, toţi clienţii Orange se vor bucura de creşteri semnificative ale vitezei. Astfel, în zonele cu acoperire 4G în care viteza maximă era de până la 150Mbps, aceasta creşte până la 200Mbps. Zonele cu acoperire 4G+, cu viteze de până la 375 Mbps, vor beneficia acum de viteze de download de până la 500 Mbps.

Oficialii Orange au prezentat și o serie de informații interesante privind obiceiurile de consum ale clienților companiei. Astfel, am aflat că, în medie, un utilizator de smartphone își petrece circa 166 de minute zilnic pe Facebook, iar media este dublă pentru persoanele cu vârste sub 25 de ani. Mai mult, în ultimele luni, consumul de trafic de date pentru clipuri video a crescut exponențial, iar această creștere nu se va domoli prea curând, de aceea trecerea la noile viteze maxime este binevenită. 

Alături de Orange, Nokia a realizat o demonstraţie a capabilităţilor tehnologiei 5G, prezentând  două dintre cele mai interesante funcţionalităţi. Au fost evidenţiate latenţa extrem de redusă, care permite aplicații de tipul industry 4.0, ce vor aduce îmbunătăţiri în zona de automatizări industriale, precum şi volumul mare de informaţii și de conexiuni pe care viitoarea reţea îl va putea gestiona.

Mai exact, demonstrațiile au fost făcute cu niște mașinuțe radiocomandate, autonome, menite să demonstreze transferul de date care ar avea loc în trafic, între mașinile autonome reale. Reprezentanții Nokia și Orange au schimbat între rețeaua 4G și cea 5G, pentru a demonstra cât de mare este diferența de viteză de reacție a mașinuțelor - latența considerabil mai mic (sub o milisecundă față de 100 de milisecunde în rețeaua 4G) permitea mașinilor să se miște mult mai rapid și să evite să se ciocnească una de cealaltă. A mai existat și o demonstrație cu mini-roboți industriali, iar efectele trecerii de la 4G la 5G au fost similare. 



Citeste si