- 23 Martie 2020
Coronavirus | Viziere.ro: tinerii români fac protecții pentru medicii din țară. FAN Courier le livrează gratuit
Proiectul lor se numește viziere.ro și este un loc unde medicii pot cere asemenea produse, dar și un loc unde se pot dona bani pentru crearea vizierelor și alții pot ajuta la crearea lor. După cum scriam de săptămâna trecută, în numai o zi au avut cereri de la mii de doctori care au nevoie de materiale de protecție.
Românii au venit astfel în sprijinirea medicilor care nu au echipamente de protecție în combaterea acestei boli.
„Am prototipat și producem o vizieră de protecție a feței pentru medici a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale ușor de procurat. Știm că produsul există și nu ne dorim să il reinventam, ci să ne adresăm unei nevoi. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi va fi gratuită și disponibilă”, a scris Vlad Măcelaru, cofondator al startup-ului ClarK.
Proiectul s-a bucurat de succes și a primit sprijin din partea mai multor antreprenori. FAN Courier va livra gratuit vizierele în toată țara și va prelua comenzile din toate centrele sub umbrela viziere.ro
Potrivit site-ului viziere.ro, până în acest moment s-au produs 1200 de viziere, au ajutat 341 de medici din 17 spitale. Acest proiect a primit o finanțare de până 5000 de euro până acum și s-au oferit voluntari 50 de persoane.
De asemenea, comunitatea din Iași Reset și-a unit forțele cu cele ale echipei de la CyberSpace din Iași și au lucrat din greu la vizierele pe care le pregătesc pentru donare pentru personalul medical din Iași. Primele cinci viziere au ajuns deja la Maternitatea Elena Doamna Iași
"Munca noastră este voluntară, dar pentru a realiza cât mai multe viziere este nevoie de materiale: noi le-am construit din donații și bani proprii, doar că cererea depășește posibilitățile noastre financiare. Dacă vreți să susțineți campania, puteți fi voluntari sau puteți dona", au scris ei pe Facebook. Toate detaliile pentru donații aici.
Cum a apărut ideea pentru viziere.ro?
“Urmăream un grup internațional de makeri care începuseră să caute soluții tehnice pentru stopa răspândirea virusului. De acolo am reținut că va fi o nevoie de ventilatoare pentru respirat, am cerut feedback-ul unui doctor de la noi care mi-a zis că sunt mai complicat de făcut astea, în schimb mi-a trimis o poză cu echipamentul lor complet. De acolo, am extras viziera, despre care mi-am dat seama că poate fi produsă în fablab-urile și makerspace-urile de la noi”, a spus Mihai Toma, inițiatorul ideii.
Următorul pas e de a trimite viziere acolo unde e nevoie de ele. „Pentru asta rugăm cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi sau oricine are nevoie în activitatea sa de viziere dar și persoanele care doresc să ne susțină în acest demers, să completeze formularul de pe site. Mai mult, în acest demers avem mare mare nevoie de voluntari, coordonatori, sponsorizări în bani și materiale precum și de centre CNC regionale”.
Proiectul este disponibil pe http://viziere.ro și pe pagina de Facebook.
Pentru a produce cât mai multe viziere esențiale pentru procesul de protecție, echipa creatoare are nevoie de bani și de voluntari. Pentru voluntariat, poți scrie cu subiectul #VOLUNTAR la contact@viziere.ro.
Donează bani aici:
Asociatia Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti
Cod Fiscal: 18797296
Cont IBAN: RO04BTRLRONCRT0254704901
Deschis la Banca Transilvania, Divizia pentru Medici Bucuresti
Descriere tranzactie: Stare de urgenta/Viziere PET
Donatie minima recomandata: 10 RON
- Netopia implementează gratuit plata online pentru companiile mici
- Frisbo oferă livrare gratuită în depozitele proprii pentru asigurarea continuității business-urilor
- Aplicație pentru echipele care lucrează de la distanță.
- Inițiativele civice și private care ajută în această perioadă
- Orange organizează Digitaliada pentru educație digitală de la distanță pentru elevi.
- Startup-ul ThinkOut din Iași, aplicație gratuită pentru analiza cash flow-ului.
- Proiect open source pentru ventilatoare care să ajute doctorii din toată lumea.
- Platforma de consultații online de la Spitalul Colentina făcută de un startup local
- ajutsieu.ro e platforma unde poți să-ți oferi ajutorul în această perioadă
- Tech Startups United - startup-urile ajută cu soluții în această perioadă
- #foodonourtables, inițiativa prin care susții localul tău favorit
- Scribd oferă acces gratuit la cărțile disponibile pe platformă.
- Jobful oferă platforma gratuită pentru companiile care fac recrutări
- Abonamente la cafea în perioada aceasta pentru că nu mai sunt deschise cafenelele
- Zitec oferă aplicația de digitalizare a administrației publice, Regista, în mod gratuit
- Consultanță gratuită de la freelancerii români pentru marketing și alte servicii
- Manuale gratuite de la Cambridge University Press