Firma de analiză Gartner a publicat un raport despre tehnologiile blockchain și interesul programatorilor pentru aceasta. Deși multe entități vorbesc deja despre implementare, situația din piață pare destul de lentă.

Potrivit datelor Gartner, doar 1% din managerii companiilor au ales să folosească blockchain în cadrul business-urilor lor. 8% din manageri (Chief Information Officer) plănuiesc să experimenteze pe termen scurt cu astfel de tehnologii.

77% din manageri nu au niciun interes în blockchain. David Furlonger, vicepreședinte Gartner, a declarat că dovezile arată că blockchain-ul este overhyped, adică se vorbește mult, dar se implementează puțin.

Iată datele exacte ale Gartner în graficul de mai jos.

Furlonger a avertizat companiile de riscul de a implementa proiecte blockchain, deoarece ar putea duce la inovații neimplementabile și ratate, decizii grăbite și investiții inutile. Datele Gartner Hype Cycle, analiza care arată care sunt tehnologiile cele mai apreciate și în care se va investi cel mai mult, poziționează blockchain-ul în categoria Peak of Inflated Expectations, ceea ce înseamnă că în curând investitorii nu vor mai fi așa de entuziasmați și mare parte din bulă se va sparge.

Asta nu înseamnă că tehnologia blockchain nu are viitor, ci că, pur și simplu, nu există un interes atât de mare pe cât este prezentat, dar vor fi multe afaceri care vor fi dezvoltate în continuare astfel.

Nici Gartner nu neagă acest lucru. Firma de analiză menționează că industria de blockchain va ajunge la o valoare de 10 miliarde de dolari până în 2022.