Datele pe 2022 arată că cererea de a călători în România vine din țările cu mari comunități de români, în timp ce Turcia este destinația de vacanță cu cea mai mare creștere în căutările românilor anul trecut, conform Destination Insights, un instrument Google care oferă informații despre destinațiile pe care oamenii dintr-o țară le caută pe Google.

Destinațiile preferate ale românilor pentru zboruri în 2022, conform căutărilor pe Google relevate de Destination Insights, au fost Italia, Spania și Marea Britanie. Ca orașe, cele mai căutate pentru zboruri au fost Londra, Paris și Roma.

Dincolo de țările cu o numeroasă diaspora românească, se remarcă prezența între cele mai căutate destinații pentru zboruri Emiratele Arabe Unite (Dubai) și Țările de Jos (Amsterdam).

Destinațiile preferate de zbor ale românilor în căutările pe Google în 2022

Destinațiile preferate de cazare ale românilor în căutările pe Google în 2022

Țările cu cele mai multe căutări după zboruri către România în 2022

Țările cu cea mai mare diaspora românească generează cel mai mare interes în căutările după zboruri către România, arată datele Google.

Orașele din România cu cea mai mare creștere a interesului în căutări pe Google pentru cazări au fost, în 2022, București, Craiova și Geoagiu-Băi.