Un antreprenor din România a făcut un gest impresionant în Piața Victoriei. După ce și-a mutat biroul în fața Guvernului, a decis să organizeze un stand cu fructe și apă, care au fost oferite gratuit celor care au participat. Constantin Paraschiv continuă să fie și în dimineața aceasta în piață.

Constantin Paraschiv piata victoriei protest oug 13
Foto - Iulian Chifu, Facebook

Constantin Paraschiv a ieșit în Piața Victoriei încă din prima zi, după ce OUG 13 a fost aprobată în ședința de Guvern de către cabinetul Grindeanu. A făcut-o pentru că vrea ceva mai mult pentru familia sa. "Îmi doresc pentru familia mea și mediul de afaceri din România un progres în condiții democratice, fără corupți și corupție", a spus Paraschiv pentru start-up.ro. Ne-a răspuns chiar azi, din Piața Victoriei, acolo unde are birou, acumulator, internet și standul nelipsit cu fructe.

Puteți vedea ce cred antreprenorii despre OUG 13 și încercarea de a distruge statul de drept. 

Paraschiv are 37 de ani, e căsătorit și are doi copii. E antreprenor de 15 ani și oferă consultanță brandurilor din Italia pentru piața din Europa de Est.

M-am gândit că avem nevoie de energie. Fructele sunt preferatele românilor. Am adus peste 300 de kilograme zilnic

A ajuns la ideea de a face un stand pentru participanți după ce și-a mutat biroul în piață, alături de un prieten, ultramaratonistul Andrei Roșu. "M-am gândit că avem nevoie de energie. Fructele sunt preferatele românilor. Am adus peste 300 de kilograme zilnic", spune Paraschiv.

Constantin Paraschiv piata victoriei protest oug 13
Foto - Vlad Cristian Smighelschi, Facebook

Reacția Pieței a fost pe măsura gestului. Au contribuit și alții la buticul improvizat. Familia a adus fructe, prieteni, dar și alți oameni din piață. "Compasiunea și dragostea sunt molipsitoare, iar oamenii au nevoie doar de un cadru în care să o exprime. Într-un mod profan am încercat să-l oferim. Oamenii au veni buni în piață și au plecat și mai buni", spune Constantin Paraschiv.

Compasiunea și dragostea sunt molipsitoare, iar oamenii au nevoie doar de un cadru în care să o exprime

Pentru guvernanți, Constantin are un singur mesaj, indiferent dacă vor să treacă acum OUG 13 ca lege obișnuită prin Parlament. "Ne dorim un cadru, o țară, unde să ne putem exprima compasiunea și dragostea către un progres real. Fără violență, ură, corupție și frică". Așa am încheiat discuția cu Paraschiv, care își continuă la ora aceasta activitatea din piață, la 4 grade, de pe un scaun de pescuit și la laptopul său.