Ion Stoica, care deține și funcția de Executive Chairman, a fondat în 2019 startup-ul Anyscale alături de Robert Nishihara și Philipp Moritz.

Anyscale activează pe segmentul de distributed computing. Echipa startup-ului a creat Ray, un framework open source pentru aplicații distribuite creat de Ioan Stoica și echipa sa în RISELab, din cadrul Universității Berkeley.

Cu ajutorul Anyscale, companiile au acces mai facil la unelte pentru crearea software-ului de inteligență artificială care pot fi folosite pentru a prezice comportamentul consumatorilor, la crearea reclamelor online targetate, pentru recomandarea produselor sau pentru a detecta fraudele.

Potrivit Silicon Angle, la cea mai recentă rundă de investiție, Series C, au participat investitori precum Addition, Capital, Foundation Capital.

În octombrie 2020, Anyscale a primit primit o finanțare Series B în valoare de 40 de milioane de dolari. Runda a fost condusă de fondul de investiții NEA (New Enterprise Associate) alături de Andreessen Horowitz (a16z), Foundation Capital și Intel Capital.

Potrivit CrunchBase, startup-ul a primit până acum investiții în valoare totală de 259 de milioane de dolari, iar în acest moment Anyscale a atins statutul de unicorn, adică este evaluat la cel puțin 1 miliard de dolari.

Mai multe informații despre produsele la care lucrează echipa Anyscale puteți afla din comunicatul oficial postat pe site-ul companiei.