BookVitals propune o idee generoasă: amintește-ți ceea ce ai citit, organizează-ți gândurile și adu la un loc citatele și ideile care te-au marcat, fie că acestea provin din cărți electronice sau din cărți clasice, tipărite pe hârtie.

Aplicația permite cititorilor să convertească imaginea paginilor unei cărți în text, transformând experiența de lectură și făcând facilă luare de notițe și culegerea de citate. Aceste citate devin conținut indexabil, ușor de căutat, adnotat și distribuit pe rețele sociale sau pe alte canale digitale. "Imaginați-vă toate acele lucruri pe care le poți face cu o carte digitală, acum posibile cu o carte tipărită", spun reprezentanții BookVitals.

Echipa BookVitals pregătește lansarea unei variante noi a aplicației de mobil, îmbunătățită cu mai multe funcționalități și care va oferi o experiență superioară utilizatorilor.

De asemenea, echipa lucrează la un rebranding important, care să comunice mai bine valorile și misiunea companiei.

“Suntem foarte fericiți să îi avem alături, în misiunea noastră de a îmbunătăți modul în care oamenii citesc, pe Early Game Ventures și grupul de Angels. Investitorii noștri ne-au arătat o încredere fenomenală, am rezonat din prima discuție despre valori și sunt sigur că vor continua să ne fie alături pe durata întregului proces complicat de construcție a unei companii globale”, declară Laurentiu Bălașa, CEO BookVitals.

Laurențiu Bălașa a cofondat înainte de BookVitals T-Me Studios, un startup românesc care a creat aplicații și teme de Android și care a avut peste 700.000.000 de descărcări.

Poți descărca aplicația pe iOS și Android aici.

O echipă cu experiență anterioară

„BookVitals este o aplicație de care te îndrăgostești”, declară Cristian Munteanu, Managing Partner al Early Game Ventures. “Dincolo de functionalitățile care țin de utilitate, aplicația are și o componentă socială importantă, vitală pentru orice model de business B2C. De asemenea, avem încredere în echipa BookVitals. Aceasta a dovedit în timp că este capabilă să dezvolte aplicații de mobil care să fie instalate de aproape 700 de milioane de ori.”

Early Game Ventures este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.