În esență, aplicația care se numește Read My World îți permite să te folosești de fotografiile captate cu ajutorul camerei de mobil pentru a învăța denumirile în engleză ale lucrurilor din jur.

În cadrul librăriei aplicației sunt cuvinte care descriu peste 1.500 de lucruri din jurul nostru. Totodată, după cum spun cei de la Microsoft, fotografia poate reprezenta un obiect din jur sau un text pe care utilizatorii îl găsesc într-un document.

Aplicația dezvoltată de tinerii de la Microsoft are ca scop suplimentarea informațiilor pe care utilizatorii le primesc la cursurile de engleză (fie la școală sau în lecții private) și să le pună la dispoziție o metodă interesantă de învățare a limbilor străine celor care nu au timpul sau fondurile necesare pentru a lua lecții de limba engleză.

În loc să promoveze lecțiile clasice, aplicația îi încurajează pe utilizatori să facă fotografii ale lucrurilor pe care le întâlnesc în viața de zi cu zi.

Deși pare simpluță, aplicația Read My World folosește o combinație între tool-urile Microsoft Cognitive Services și API-uri de computer vision pentru a identifica obiectele din acele fotografii.

Echipa din spatele aplicației este fomată din Amanda Lazar, Celine Liu, Ioana Bruj, Justin Mah, Kate MacDonald, Kit Weir, Nancy Jiang și Nicole Joyal.