Aplicația MyDaylight de la Velux este gratuită și îți permite să vezi chiar de pe ecranul telefonului – este disponibilă pentru telefoanele cu Android cât și pentru iPhone – cum va arăta iluminarea camerei.

Aplicația îți permite amenajarea unei încăperi reale din casă, prin simpla selectare a parametrilor - cum ar fi dimensiunea podelei, înălțimea acoperișului sau plafonul tavanului – și adăugarea ferestrelor, a pardoselii și a finisajelor de la nivelul pereților, sau localizarea camerei și alte date importante. Iar, după aproximativ zece minute, aplicația proiectează simularea digitală personalizată a încăperii, care poate fi văzută în 360 de grade sau prin intermediul realității virtuale.

Pentru a proiecta camera dorită cu ajutorul luminii naturale, trebuie doar să urmezi 5 pași simpli:

  • Creează diferite variante de iluminare naturală prin schimbarea poziției ferestrelor și/sau a dimensiunilor ferestrelor;
  • Descarcă aplicația MyDaylight din magazinele virtuale App Store sau Google Play Store;
  • Configurează spațiul virtual adăugând parametrii încăperii, precum dimensiunea spațiului și panta acoperișului;
  • Așteaptă câteva minute și vei primi o notificare cu privire la camera ta personalizată;

Având simularea salvată în telefonul tău, vei putea experimenta design-ul camerei, atât în formatul 360 de grade, cât și prin intermediul VR. Dacă vei folosi ochelari VR, vei avea parte de o experiență inedită, care îți va da impresia că te afli chiar în camera pe care ai creat-o prin intermediul aplicației.