89% dintre solicitările de aplicații software validate de Softlead prin intermediul platformei de generare de lead-uri au în componență funcționalități specifice industriei din care face parte clientul final.

Fie că este vorba despre companii ce operează în industrii cu activitate specifică, fie că sunt startup-uri care au în vedere rezolvarea unei probleme des întâlnite, atracția principală în alegerea unei soluții software este dată de existența unui set de module personalizate.

În cazul acelor soluții care nu conțin funcționalități specifice, cerința implementării include adesea și extinderi ale proiectului, configurându-se o mapare tehnologică pe scheletul proceselor organizaționale ale fiecărei companii sau a unui departament cu activitate bine delimitată.

Din 2020, se va vorbi mai mult despre Vertical SaaS, ceea ce înseamnă că și local, trendurile sunt respectate, crescând apetitul pentru aplicațiile software custom (personalizate), conforme cu cerințele industriilor în care se dezvoltă.

În această categorie pot fi incluse domenii precum: medical, retail sau logistic, beneficiile fiind date de obținerea unor seturi de informații centrate pe utilizatori targetați, de metrici personalizate și de un plusv valoare adăugată fiecărei industrii în parte.

Conform studiului “The Industry Software Revolution”, cota de piață a aplicațiilor software de tip Vertical SaaS s-a triplat, indicând o profitabilitate crescută față de aplicațiile pe orizontală, beneficiind de o evaluare cu 1,3 miliarde de dolari mai mult decât cele din urmă.

Maturizarea industriei, atât din perspectiva implementărilor software, cât și din cea a oferirii soluțiilor potrivite, a condus în mod organic spre aplicațiile software personalizate în funcție de industrie, trendul fiind tot mai vizibil și în contextual pieței locale în ultimii 3 ani.

Softlead este un marketplace dedicat aplicațiilor software, cu rol de generator de lead-uri pentru cele peste 600 de soluții existente în platformă. Obiectivul principal este acela de a oferi acces la soluții software potrivite fiecărui tip de organizație, de la startup-uri la companii mari și foarte mari.