iPad Pro cu procesor M1

Apple a anunțat noile iPad Pro, adevărate alternative la laptopurile companiei pentru profesioniști și creativi. iPad Pro are procesor M1 ca MacBook Air, MacBook Pro sau Mac mini. Modelul de 12,9 inci are un display cu 10.000 de mini LED-uri și o cameră ultrawide de 12 megapixeli folositoare în videocall-uri.

Tabletele vor fi disponibile de pe 30 aprilie în anumite piețe pentru precomandă, iar apoi vor ajunge la cumpărători după jumătatea lui Mai. Modelul de 11 inci are un preț de pornire de 800 de dolari, iar cel de 12,9 inci pornește de la 1.100 de dolari.

Un iMac total diferit

iMac-urile sunt desktop-urile all in one pentru profesioniști în design, editare video sau arhitectură. Sunt pe piață de ceva vreme, iar designul lor nu a fost schimbart radical. Apple a venit în 2021 cu un design radical nou, care se inspiră din celebrele iMac-uri colorate din trecut. Sunt 7 culori, de la gri-ul obișnuit, la roșu, verde, portocaliu sau albastru.

iMac au acum noul procesor M1, ecranul e de 24 de icni și camera este una Full HD FaceTime. iMac-urile vin și cu o tastatură wireless ce are și Touch ID pentru autentificare.

Prețul de pornire este de 1.300 de dolari, dar această variantă are specificații de laptop, iar restul pornest de la 1.500 de dolari.

Apple Airtag, un dispozitiv pentru a nu mai pierde obiecte

Apple a lansat și un tracker, adică un mic dispozitiv ce-ți permite să-ți găsești cheile, ghiozdanul sau să-l pui copilului pentru a sta în siguranță.

AirTag e un dispozitiv circular ce poate fi montat pe orice obiect și vezi localizarea acestuia în aplicația Find My din iOS. AirTag are un speaker, accelerometru și conexiune Bluetooth Low Energy. Bateria poate fi schimbată de către utilizator, pentru că autonomia e de aproximativ un an.

AirTag pleacă de la 30 de dolari sau de la 100 de dolari pentru un pachet de 4. Evident, există și variante mai scumpe, create de designeri, cum ar fi Hermes de 400 de dolari. În plus, Apple a creat și huse pentru a putea fi puse la chei sau ghiozdan.

Alte anunțuri

Apple a anunțat și un nou iPhone 12 / 12 Mini în culoarea mov. De asemenea, prin Apple Podcasts utilizatorii se pot abona plătit la creatorii lor preferați de podcast-uri.

Apple TV 4K a primit un procesor A12 Bionic, care permite redarea în HDR și costă 180 de dolari. De asemenea, compania a lansat și o nouă telecomandă pentru Apple TV.