După cum am scris în acest articol, zvonurile indicau faptul că Apple nu va mai prezenta iPhone-urile în luna septembrie, ci în octombrie, iar asta s-a dovedit a fi adevărat, iar evenimentul Time Flies al Apple a fost unul destul de sărăcios. Compania a prezentat Apple Watch Series 6, următorul smartwatch al Apple, iar marea nouatate este că poate măsura nivelul de saturație cu oxygen al sângelui. Display-ul ceasului poate fi de două ori mai luminos decât versiunea anterioară, iar la interior regăsim un cip dual-core numit S6 ce este bazat pe A13 Bionic al iPhone 11. Modelul vine în mai multe culori, iar Apple introduce și un nou tip de curea numit Solo Loop. Prețul de pornire în SUA este de 399 de dolari pentru versiunea cu GPS.

Ca să-și continue dominația pe segmentul de wearables, Apple introduce un nou ceas numit Apple Watch SE, care are multe dintre funcțiile lui Series 6, inclusiv accelerometru, giroscop, fall detection, dar are un cip mai vechi și nu are always-on-display. Watch SE pornește de la 279 de dolari, iar Apple va continua să vândă și Series 3 de la 199 de dolari. Astfel, gigantul din California se asigură că are un produs pentru mai multe segmente de preț.

Alte noutăți în materie de hardware sunt alte două noi tablete: un nou iPad Air și iPad, generația opta. Noul iPad Air arată ca un iPad Pro, are un ecran de 10,9 inci cu o rezoluție de 2360 x 1640 pixeli, iar butonul Touch ID a fost mutat de jos pe lateral. Lucrurile au fost schimbate la interior și tableta va avea un SoC de 5 nm A14 Bionic cu procesor cu 6 nuclee și un procesor grafic cu 4 nuclee. În plus, stabilizarea pe video a fost îmbunătățită pe camera din spate de 12 MP. Portul lightning a fost înlocuit cu unul USB-C. Prețul de pornire este de 599 de dolari și va fi disponibilă de luna viitoare.

iPad-ul clasic trece la o nouă generație. Același design, dar componente mai performante. Prețul de pornire este de 329 de dolari și va fi disponibilă din 18 septembrie.

Pe partea de servicii, Apple introduce Fitness Plus, un abonamnet prin care plătitorii au acces la mai multe antrenamente pe toate dispozitivele Apple. Costă 9,99 de dolari pe lună. Ca să-și vândă și mai bine serviciile, compania le-a adunat pe toate într-un singur produs numit Apple One. Cel mai ieftin bundle include Apple Music, TV Plus, Apple Arcade și 50 GB în iclude și costă 15 dolari pe lună, iar cel mai scump ajunge la 30 de dolari pe lună și în plus include Apple News Plus, Fitness Plus și 2 TB stocare în cloud.

Nu în ultimul rând, Apple va lansa update-uri de software pentru iOS 14, iPad OS 14, watchOS 7 și tVOS 14.