Compania a anunțat faptul că lansează un program de recompense pentru specialiștii în securitate cibernetică, aceștia fiind invitați să găsească vulnerabilități în sistemul de operare al MacBook-urilor, al Apple TV și al smartwatch-urilor Apple Watch.

Inițiativa companiei vine la 3 ani după ce Apple a lansat un program asemănător pentru iOS.

Totodată, Apple nu este singura companie de tehnologie care a inițiat programe de recompense prin care îi invită pe hackerii albi să încerce să găsească portițe în produsele și serviciile pe care le pun la dispoziția publicului, tocmai pentru a se proteja în fața unui atac cibernetic care ar avea potențialul de a provoca pierderi mult mai mari decât orice oferă în cadrul acestor teste de securitate.

Ca și până acum, ideea din spatele celui mai nou bug bounty lansat de Apple este destul de simplă: dacă găsești vreo vulnerabilitate în sistemele de operare, le-o comunici specialiștilor din companie, aceștia o rezolvă, iar tu îți primești recompensa pentru ajutorul oferit.

De data aceasta, Apple a mărit valoarea recompenselor, de la 200.000 de dolari, la 1 milion de dolari. Află mai multe detalii despre program aici.