Compania a anunțat faptul că lansează un program de recompense pentru specialiștii în securitate cibernetică, aceștia fiind invitați să găsească vulnerabilități în sistemul de operare al MacBook-urilor, al {{Apple[7]}} TV și al smartwatch-urilor Apple Watch.

Inițiativa companiei vine la 3 ani după ce {{Apple[7]}} a lansat un program asemănător pentru iOS.

Totodată, {{Apple[7]}} nu este singura companie de tehnologie care a inițiat programe de recompense prin care îi invită pe hackerii albi să încerce să găsească portițe în produsele și serviciile pe care le pun la dispoziția publicului, tocmai pentru a se proteja în fața unui atac cibernetic care ar avea potențialul de a provoca pierderi mult mai mari decât orice oferă în cadrul acestor teste de securitate.

Ca și până acum, ideea din spatele celui mai nou bug bounty lansat de {{Apple[7]}} este destul de simplă: dacă găsești vreo vulnerabilitate în sistemele de operare, le-o comunici specialiștilor din companie, aceștia o rezolvă, iar tu îți primești recompensa pentru ajutorul oferit.

De data aceasta, {{Apple[7]}} a mărit valoarea recompenselor, de la 200.000 de dolari, la 1 milion de dolari. Află mai multe detalii despre program aici.