Modelele ARCHOS Oxygen 57, 63 și 68XL sunt echipate cu procesoare octa-core (cu opt nuclee) care înglobează unități de procesare AI, au opțiuni de conectivitate LTE, VoLTE, VoWiFi superioare, ecrane de format 19:9 în carcase compacte și sunt operate de sistemul Android 9 Pie. Cele trei modele vor fi disponibile pentru achiziționare din mai 2019, începând de la prețul de 99 euro.

În 2018, consumatorii de electronice și-au exprimat dorința de inovare și de diversitate, generând o scădere cu 4% a pieței globale de smartphone-uri. Încă există un număr uriaș de utilizatori care nu sunt dispuși să își cheltuiască tot salariul pe o lună ca să își achiziționeze un telefon inteligent, dar care își doresc echilibrul potrivit între caracteristici esențiale și opțiuni suplimentare.

Prin seria Oxygen, ARCHOS satisface cele mai importante aspecte ale unui smartphone, fiecare model venind cu câte o caracteristică definitorie:

  • Confort în format XL, pentru ARCHOS Oxygen 68XL
  • Ecran mare într-o carcasă ultra-compactă, pentru ARCHOS Oxygen 57
  • Capacitate mare de procesare, la un preț de sub 130 euro, pentru ARCHOS Oxygen 63
  • Performanțe solide pentru o experiență îmbogățită a utilizatorului, la mai puțin de €100/€150

Modelele ARCHOS Oxygen sunt alimentate de procesoare octa-core, cu unități de procesare AI integrate, susținute de o combinație 3/32GB sau 4/64GB RAM/ROM, extensibilă prin card micro SD, pentru a accelera și a face și mai eficiente din punct de vedere energetic sarcinile de tip machine learning. Beneficiile imediate includ: detectare mai rapidă a amprentei digitale și a vocii, recunoaștere și procesare superioare ale imaginii, în special în cazul scenelor complexe și al efectelor de tip bokeh, gestionare îmbunătățită a comenzilor de control vocal și a alocării energiei, pentru optimizarea duratei de viață a acumulatorului.

Modelele ARCHOS Oxygen 57, 63 și 68XL oferă conectivitate LTE de categoria 7, VoLTE și VoWiFi. Aceste capabilități, oferite în general de telefoane scumpe, asigură accesibilitate și calitate sporite, mai ales pentru apelurile HD, precum și rate reduse de întârziere între conexiuni.

Modelele ARCHOS sunt încastrate în carcase compacte și elegante, cu ecrane foarte generoase de 5,7, de 6,3 și respectiv de 6,8 inci, la rezoluție HD+. Aceste smartphone-uri oferă deci un raport ecran-carcasă excelent și calitate a imaginii ridicată, caracterizată de culori vii și contraste mari, precum și unghiuri de vizionare largi, pentru a savura orice fel de conținut multimedia, de la vizionarea de imagini și videoclipuri și până la gaming.

Specificații de bază

Modelele ARCHOS Oxygen 57, 63 și 68XL sunt capacitate de cea mai nouă versiune de sistem de operare, Android 9 Pie, înzestrat cu noile caracteristici, dintre care cele mai importante sunt gestionate în mare parte de AI: baterie, luminozitate, stare digitală, sistem de navigație, gesturi. Capabilitatea Bluetooth amplificată le oferă utilizatorilor capacitatea de a conecta până la cinci difuzoare simultan la oricare dintre telefoane, permițându-le să genereze propriul sistem audio surround. Modul de autoblocare garantează protecție împotriva furtului sau a oricărei încercări de verificare neautorizată a conținutului smartphone-ului.

Modelele ARCHOS Oxygen au două camere principale pe spate și o camera frontală de 5MP. Înglobează, de asemenea, acumulatori cu puterea între 2.800 și 5.000mAh, ceea ce garantează liniștea adusă de o autonomie mare acelora care țin la acest aspect. Telefoanele sunt prevăzute și o gamă largă de conectori, porturi și senzori, precum scanner de amprentă digitală.

Disponibilitate și prețuri

Prezentate oficial în cadrul MWC 2019, târgul de electronice de la Barcelona, care va avea loc în perioada 25-29 februarie, modelele ARCHOS Oxygen 57, 63 și 68XL vor fi disponibile în regiunea EMEA, începând cu mai 2019, la prețuri de €99, €129 și €149.