Speakerii invitați la Arggo Digitalks sunt Rodica Lupu – CEO Loop Operations, Vlad Moțoiu - SMC RRF Program Manager în cadrul Microsoft România și reprezentantul Arggo, Alexandru Tănasă – Digital Business Advisor.

Numeroase studii arată că 82% din IMM-urile din România consideră transformarea digitală a afacerii importantă, dar mai puțin de jumătate dintre ele au făcut pași în aceasta direcție.

Tot din aceste studii aflăm și răspunsul la întrebarea “Ce-i oprește pe antreprenori să demareze digitalizarea afacerii?”, și anume: lipsa fondurilor ca principală barieră declarată în drumul spre digitalizare.

Fonduri pentru IMM-uri

Instituțiile de stat și cele europene sunt conștiente de acest lucru și sprijină antreprenorii cu granturi substanțiale pentru transformarea digitală a afacerilor.

În luna decembrie a anului trecut, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a publicat Ghidul Solicitantului, iar apelul de proiecte va fi deschis în perioada 1 februarie 2023 – 30 martie 2023.

În perioada 1 februarie – 30 martie 2023, microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii din România vor putea depune proiecte pentru a obține fonduri europene cuprinse între 20.000 – 100.000 de euro, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin Programul Digitalizare IMM.

Mai exact:

  • Microîntreprinderile - afacerile cu până la 9 angajați și o cifră de afaceri anuală netă care nu depășește 2 milioane de euro - vor putea accesa între 20.000 și 30.000 de euro pentru digitalizare.
  • Întreprinderile mici - cu maximum 49 de angajați și o cifră de afaceri anuală netă de până la 10 milioane de euro - vor putea primi între 20.000 și 50.000 de euro pentru a-și tehnologiza procesele de business.
  • Întreprinderile mijlocii - care au cel mult 249 de salariați și o cifră de afaceri care nu depășește 50 de milioane de euro anual - vor putea accesa fonduri între 20.000 și 100.000 de euro.

Arggo, în parteneriat cu Loop Operations, oferă soluții complete pentru digitalizarea afacerii cu fonduri nerambursabile: consultanță în accesarea fondurilor nerambursabile și soluții IT personalizate.

Pentru a afla mai multe detalii despre agenda evenimentului, subiectele pe care le vor dezbate invitații, dar și pentru participarea la eveniment puteți accesa acest link.