Ascendia și Edu Apps încep un parteneriat strategic prin care își unesc forțele pentru a oferi împreună sprijinul necesar profesorilor din România pentru digitalizarea procesului de predare.

Ministerului Educației și Cercetării recomandă, ca soluție pentru continuarea predării în online, înregistrarea gratuită a școlilor pe platforma ClasaViitorului.ro, dezvoltată de Edu Apps, soluție pusă la dispoziția oricărei instituții educaționale de către Edu Apps de ani de zile. Aceasta facilitează accesul la licențele oferite gratuit pentru educație de către giganții tehnologici Google și Microsoft.

Ascendia este de astăzi alături de aceste nume prin LIVRESQ, soluție pe care o pune la dispoziție în mod gratuit profesorilor din România.

LIVRESQ este un editor de resurse educaționale în format digital. Acesta facilitează crearea de lecții interactive, ce conțin texte, galerii de poze, animatii, audio, video, quiz-uri și alte elemente, fără a fi necesare cunoștințe de programare.

Lecțiile rezultate din LIVRESQ pot fi descărcate pentru a fi folosite offline sau pot fi partajate pe internet foarte ușor prin Biblioteca LIVRESQ, copiii putând avea acces la ele de pe orice tip de dispozitiv smart (telefon, tabletă, PC). De asemenea, pachetele de lecții sunt compatibile cu soluțiile de tip Learning Management System, respectând SCORM, standardul consacrat în eLearning la nivel internațional.

“Suntem încântați că Ascendia, una dintre cele mai importante companii ce dezvoltă soluții de eLearning din România, a venit către noi și putem astfel, împreună, să oferim o soluție eLearning completă cadrelor didactice. Practic, pachetul de soluții oferit gratuit de Edu Apps, prin ClasaViitorului.ro, acum este întregit cu LIVRESQ, o unealtă indispensabilă pentru digitalizarea lecțiilor.”, declară Ștefan Apăteanu, CEO Edu Apps.

Ca urmare a feedback-ului foarte bun primit de la comunitatea profesorală, LIVRESQ este recomandat de Ministerul Educației și Cercetării să facă parte din soluțiile de eLearning pentru care se fac oficial instruiri online pentru cadrele didactice din România.

Toți profesorii care au conturi de email înregistrate prin intermediul ClasaViitorului.ro pot crea un cont în LIVRESQ (www.livresq.com) și beneficiază de o licență de folosire gratuită de 1 an, cu posibilitate de prelungire în fiecare an. Cadrele didactice ce nu sunt încă în sistemul precizat pot aplica pentru licență gratuită LIVRESQ folosind formularul disponibil la secțiunea “Academic” a portalului sau pot cere reprezentanților școlii înscrierea în ClasaViitorului.ro.