Potrivit Asus, consumatorii sunt cei mai interesați de calitatea materialelor de construcție, autonomie a bateriei și calitatea display-ului atunci când vine vorba de laptopuri. Pe aceste principii, cei de la Asus au proiectat noile ZenBook-uri.

Astfel, Asus ZenBook 14 (UX425) are un ecran de 14 inci cu margini foarte subțiri. Cea de sus, unde este ascunsă o cameră foto și sistem de autentificare Windows Hello, are o grosime de 6 mm, cele din laterale ajung la doar 2,5 mm. Iar marginea de jos este și ea destul de subțire și devine și mai mică datorită sistemului de deschidere al laptopului prin care o parte din ecran ajunge sub partea de jos, astfel încât ai impresia că marginea de jos este și mai mică. Asta duce la un raport ecran/corp de 90%.

Laptop-ul cântărește 1,13 kilograme și are o greutate de 13,9 mm. Modelul de 13 inci cântărește 1,07 kilograme și are aceeași grosime. Șasiul este realizat din metal și aluminiu. Deci fără plastic aici. Ca să-ți dai seama cât de subțiri sunt un Samsung Galaxy S20 Ultra are o grosime de 8,8 mm.

Chiar și așa, laptop-urile au parte de conectivitate destul de bună cu un cititor de carduri microSD, un port USB 3.2, un port HDMI și două porturi Type C- Thunderbolt. Însă lipsește mufa de căști. Reprezentantul Asus a spus că era imposibil de introdus în acest aranjament. Ca să se revanșeze, cei de la Asus vor include în cutie un dongle pentru USB-C - 3,5 mm.

Ecranul are un panou ce consumă foarte puțină energie, însă fără să faca compromis de luminozitate. Display-urile ar avea o luminozitate maximă de 450 de niți. Chiar și așa, bateria uriașă de 66 wh oferă o autonomie de 22 de ore de utilizare sau 18 ore de playback video.

Tastatura se întinde dintr-o margine în alta, iar touchpad-ul destul de mare se află sub aceasta. Și pe aceste modele, Asus aduce tipul de numpad LED încorporat în touchpad.

Laptop-urile vor fi disponibile în configurații Intel, dar și AMD Ryzen. Bineînțeles, în acest modele nu vor exista plăci video dedicate din cauza faptului că sunt atât de subțiri.

Configurația pe AMD

Dispozitivele vor fi disponibile în iulie în România în două culori: pine grey și liliac mist. Încă nu știm exact care vor fi prețurile pentru piața din România.