Vivobook 13 Slate OLED are un ecran tactil OLED Dolby Vision cu diagonală de 13,3 inchi - ecran capabil să afișeze 1,07 miliarde de culori. Acest ecran luminos are un raport de aspect 16:9 și este validat PANTONE acoperind 100% gama de culori DCI-P3 de calitate cinematografică, pentru culori precise și vii. Este certificat DisplayHDR True Black 500 pentru nuanțele de negru pur și alb strălucitor. Acest panou OLED are un timp de răspuns rapid de 0,2 milisecunde și oferă o protecție îmbunătățită pentru vedere, cu o cantitate de lumină albastră mai scăzută în mod natural - cu până la 70 % mai redusă față de cea emisă de un afișaj LCD – pentru o protecție a ochilor certificată de TÜV Rheinland.

Pentru a completa experiența de divertisment Vivobook 13 Slate are un sistem audio Dolby Atmos cu patru difuzoare.

Vivobook 13 Slate OLED facilitează urmărirea hobby-urilor și a intereselor creative cu ajutorul ecranului tactil și a stiloului digital ASUS Pen 2.0 de înaltă precizie. Compatibil cu protocolul Microsoft Pen 2.0, acest stilou digital păstrat într-un suport magnetic este mereu gata pentru a scrie, a desena sau a adnota, recunoscând 4096 de niveluri de presiune și având o rată de eșantionare de 266 Hz. Cele patru vârfuri interschimbabile ale stiloului au texturi diferite care imită creioanele 2H, H, HB și HB, oferind o senzație cu adevărat naturală pentru schițare și desen. Încărcarea este ușoară prin intermediul oricărui încărcător USB-C, iar atunci când este asociat prin Bluetooth, un buton special oferă funcții cu un singur click, precum realizarea de capturi de ecran sau navigarea la pagina următoare a unei prezentări.

Tastatura cu prindere magnetică are tastele distanțate la 19,05 mm pentru o tastare confortabilă - la fel ca o tastatură standard de birou – iar cursă lor este lungă de 1,4 mm. Capacele de taste bombate sporesc, de asemenea, confortul la apăsare. Touchpad-ul foarte spațios este proiectat pentru o reacție promptă și o precizie maximă, stratul special cu care e acoperit oferind o senzație tactilă fină.

Performanța este furnizată de procesorul Intel quad-core de 3,3 GHz și de componentele, ce includ stocare până la 256 GB PCIe Gen 3.0 x4 SSD și până la 8 GB de memorie RAM rapidă LPDDR4X. În plus, tehnologia Intel Bridge permite ca orice aplicație Android să ruleze pe Windows 11. Pentru conectarea dispozitivelor USB sau căștilor, ori pentru transferul de fișiere, laptopul are pregătite două porturi USB-C, un conector audio jack și un cititor de carduri microSD. Iar pentru o autentificare rapidă cu o singură atingere, dispune de un senzor de amprentă – disponibil opțional pe butonul de pornire.

Încărcarea bateriei de 50 Wh este ușoară și adaptorul inclus în pachet va încărca bateria laptopului până la 60% în doar 39 de minute.

Vivobook 13 Slate OLED dispune de două camere – una de 5 MP în față pentru apeluri video și alta pe spate de 13 MP pentru fotografii sau videoclipuri. Tehnologia AI Noise-Canceling Audio face ca vocile să fie cât se poate de clare în timpul ședințelor online, chiar și atunci când sunt mai multe persoane în cameră.