Dotat cu procesoare mobile AMD Ryzen 4000 cu grafică Radeon Vega 7 și suport pentru memorie de mare viteză DDR4 la 3200 MHz (pana la 64 GB), Mini PC PN50 este pregătit să preia sarcini de lucru solicitante, în condițiile în care dimensiunile sale mici ocupă minimum de spațiu pe un birou și îl fac potrivit pentru aplicații în care PC-urile tradiționale nu s-ar potrivi – de la semnalizare digitală la sisteme home-theater. Stocarea poate fi realizata pe un SSD/HDD SATA de 2,5 inci sau pe un M.2 SATA & PCIe.

Mini PC PN50 suportă rezoluții de până la 8K la 60 Hz sau până la patru ecrane simultan, cu rezoluții de până la 4K la 60 Hz pentru imagini ultra-realiste. De asemenea, este potrivit pentru scenarii flexibile de business, cu opțiuni de porturi configurabile. Interfața de rețea WiFi 6 (802.11ax) permite transferuri de date stabile la viteză ridicată, chiar și în medii aglomerate, în vreme ce porturile USB-C duale suportă și transfer de date și funcționalitate DisplayPort pe un singur cablu. Mini PC PN50 este, de asemenea, pregătit pentru Microsoft Cortana, cu o rețea de microfoane frontale duale pentru un control vocal comod și dispune și de un senzor de infraroșu (IR), permițând utilizatorilor controlul aplicațiilor prin intermediul unei telecomenzi. De asemenea, poate fi activată funcția HDMI CEC pentru a trezi ecranul din standby sau pentru a porni Mini PC PN50.

ASUS Mini PC PN50 oferă o conectivitate cuprinzătoare, cu multiple porturi, inclusiv un port USB 3.2 Gen 2 Type-C montat pe panoul frontal, care suportă atât Battery Charging 1.2, cât și DisplayPort 1.4, un port USB 3.2 Gen 2 Type-C pe panoul dorsal cu suport pentru DisplayPort 1.4, precum și un port configurabil2 care suportă dispozitive mai vechi, ecrane adiționale sau multiple conexiuni de rețea (oferite drept standard în UK cu DisplayPort 1.4, alte opțiuni fiind disponibile la cerere). Noul model este echipat și cu WiFi 6 (802.11ax) pentru conexiuni wireless de mare viteză.

Opțiunile pentru portul configurabil al lui PN50 includ: COM, VGA, LAN și DisplayPort 1.4. Utilizatorii au astfel libertatea de a alege propria combinație de porturi.

ASUS Mini PC PN50 are un design eficient din punct de vedere energetic, care reduce impactul asupra mediului, ajutând, în același timp, la reducerea costurilor de operare, în medii de afaceri sau acasă. Seria de Mini PC-uri ecologice ale ASUS a primit unele dintre cele mai înalte certificări de mediu ale industriei, inclusiv Energy Star. Mini PC PN50 consumă doar 10 W în repaus. De asemenea, este și extrem de silențios, generând un zgomot de doar 21,9 dBA în repaus și de 34,7 dBA în sarcină maximă.

ASUS Mini PC PN50 este disponibil în România la prețuri ce pornesc de la aproximativ 1700 lei (taxe incluse) variind în funcție de configurație și comerciant.