ASUS a anunțat o nouă generație de computere cu inteligență artificială în cadrul evenimentului online Next Level. AI Incredible. dedicat lansării ASUS Vivobook S 15 (S5507). Echipat cu Snapdragon X Elite, dispozitivul este primul Copilot+ PC al companiei, cu funcții Windows AI și o colecție de aplicații AI exclusive ASUS, care au ca scop îmbunătățirea muncii și a divertismentului utilizatorului.

„Întrucât ASUS pornește în această călătorie, marcată de lansarea primului nostru PC AI, ne aflăm la începutul unei noi ere a calculatoarelor personale.”, a spus CO-CEO-ul ASUS S.Y. Hsu în cadrul evenimentului. „Lansarea primului nostru ASUS Copilot+ PC echipat cu Snapdragon X Elite reprezintă o etapă importantă pentru noi. Credem că aceste dispozitive reprezintă viitorul PC-urilor de consum și că vor schimba radical modul în care vom lucra, studia, crea și ne vom distra.”

ASUS Vivobook S 15 este primul Copilot+ PC ASUS cu Windows, introducând cele mai recente instrumente Windows AI. Echipat cu Snapdragon X Elite cu Qualcomm®Hexagon NPU încorporat, acesta se mândrește cu un motor neural remarcabil de 45 TOPS pentru procesare AI rapidă pe dispozitiv. Pentru stocare include un SSD PCIe 4.0 ultra rapid cu capacitate de până la 1 TB, iar memoria RAM urcă până la 32GB LPDDR5X la 8448 MHz.

Îmbunătățirile de ultimă generație bazate pe inteligență artificială includ efectele de studio Windows (Windows Studio Effects) și o cameră cu infraroșu ASUS AiSense. Capacitățile de detectare a prezenței oferite de cameră permit Adaptive Dimming - care atenuează luminozitatea ecranului atunci când utilizatorul își întoarce privirea - și Adaptive Lock, care blochează automat laptopul atunci când utilizatorul se îndepărtează și îl deblochează la întoarcere. În plus, ASUS Vivobook S 15 este, de asemenea, primul dispozitiv care dispune de aplicația AI exclusivă a companiei, StoryCube. Este cea mai inteligentă, convenabilă și puternică modalitate de a gestiona toate resursele digitale, folosind asistența AI pentru a sorta, edita, gestiona și exporta fișierele capturate în format brut.

ASUS Vivobook S 15 se remarcă printr-un design complet metalic ultra-subțire de 14,7 mm și cu o greutate de 1,42 kg. Bateria de capacitate mare de 70 Wh oferă până la 18 ore de productivitate sau divertisment neîntrerupt, cu suport pentru încărcare rapidă și ASUS USB-C Easy Charge.

Laptopul dispune de două porturi USB4 care suportă încărcarea rapidă, afișaje externe 4K și transferuri de date de până la 40 Gbps, alături de două porturi USB 3.2 Gen 1 Type-A, un port HDMI 2.1, un cititor de carduri microSD și o mufă audio combo pentru a eleva experiența utilizatorului.

De asemenea, are ecran OLED ASUS Lumina OLED 3K 120 Hz de 15,6 inchi, cu un raport ecran/corp ultra-wide de 89%, un timp de răspuns de 0,2 ms, o gamă de culori DCI-P3 100% de calitate cinematografică și este certificat VESA DisplayHDR True Black 600.

ASUS Vivobook S 15 va fi disponibil în România la prețuri pornind de la 7499,99 lei, în funcție de configurație și oferta comercială. Utilizatorii pot precomanda ASUS Vivobook S 15 pe eShop-ul oficial ASUS.