Anunțul a fost făcut de CEO-ul Auka, Daniel Döderlein, la Fintech Summit, din cadrul Bucharest Tech Week, cel mai mare festival de tehnologie din România, unde a discutat despre viitorul plăților fără numerar.

Auka a început deja să investească pe piaţa locală. Luna trecută, compania a recrutat noi angajaţi pentru echipa de Producție și Tehnologie, pentru a accelera dezvoltarea aplicației Settle înainte de lansare.

Settle, cea mai recentă aplicație de plată mobilă destinată pieței europene, este construită pe platforma de plăți mobile dezvoltată de Auka.

Consumatorii și retailerii români vor avea posibilitatea de a descărca aplicația indiferent de banca cu care lucrează sau de sistemul de operare al telefonului. Funcția principală a aplicației permite oricărei persoane să transfere și să primească bani instant, printr-o varietate de opțiuni de finanțare, folosind doar numărul de telefon pentru identificare. Settle pentru business, o altă funcție importantă a aplicației, permite oricărei companiia să accepte plăți digitale fără să se bazeze pe terminalul unui card.

”Pe baza ultimului studiu de piață care a analizat principalii factori care influenţează dezvoltarea și gradul de adopție a plăților mobile în rândul retailerilor, se observă că România are un mare potenţial. Oamenii sunt dornici de o tranziție către noi modalități de plată și înțeleg că plățile mobile sunt viitorul.”

”În România majoritatea tranzacților sunt cash – consumatorii și companiile vor putea beneficia acum de aplicația Settle, care va rezolva multe probleme. De exemplu, raportul nostru de cercetare arată că afacerile din România întâmpină dificultăți privind plățile cash și conectarea cu clienții noi. Aceste probleme vor fi rezolvate cu Settle, care ajută companiile să gestioneze banii în condiții de siguranță, generând în cele din urmă mai mult profit”, a declarat Daniel Döderlein, CEO, Auka.

Settle va efectua operațiuni locale prin intermediul unei singure companii românești înregistrată în SPV. Döderlein sublinază că acest lucru va asigura un grad ridicat de adopție a tehnologiei, furnizarea de sprijin local și facilitarea scalării, pe măsură ce Auka va aduce Settle pe mai multe piețe europene în următorii 2 ani. O mare parte din veniturile generate de această dezvoltare se întoarce în regiune prin intermediul companiei locale, al investitorilor, partenerilor și consumatorilor.

“Spre deosebire de aplicațiile mobile internaționale, Settle va fi gestionată din afara Europei, iar entitățile locale sunt principalii beneficiari ai profitului. Majoritatea câștigurilor vor fi deținute de entitățile românești, asigurând noi locuri de muncă și accelerând inovaţia la nivel local”, a precizat Döderlein.

Auka caută în mod activ investitori și parteneri din industria bancară şi a telecomunicațiilor, precum și alte companii cu o capacitate semnificativă de distribuție.